Kdo gre v Ledeno deželo?

29. 12. 2017

Ledena dežela je nasproti Vodnega mesta Atlantis v BTC Ljubljana. V ledenem šotoru, kjer je stalna temperatura minus štiri oz. minus pet stopinj, si ledene in eno snežno skolpturo lahko ogledate še vse do 4. marca 2018. Dvema družinama pa poklanjamo prost vstop. Poglejmo, kdo je bil srečnež? 

Letos je tematika ledene dežele povezana s pravljičnimi bitji, zato bo ledeni obisk in spust po ledenem toboganu vsekakor zanimiv. Podrobneje smo letošnjo ledeno deželo s fotografijami predstavili v tem prispevku. 

Ledena kočija, katere kočijaž je žabec, voznik pa troglavi zmaj. V kočijo se lahko tudi usedete in fotografirate. Ledena kočija, katere kočijaž je žabec, voznik pa troglavi zmaj. V kočijo se lahko tudi usedete in fotografirate.

Poglejmo, kdo se je potegoval za družinsko vstopnico?

Mark:

Dragi Bansi!

Ledeno kraljestvo si želim obiskati, ker sem v 3. razredu in sem že lansko leto za domače branje prebral vse knjige o Maši in medvedu. Pogledal sem vse risanke o Maši in medvedu. Sedaj pa bi si jih želel videti še zmrznjene in se z njimi slikati. Te slike bom potem nalepil na plakat in opisal. Upam, da mi bo dala učiteljica za to petko, pa tudi sošolci bodo veseli, ko jih bodo videli. Nagradno vprašanje in odgovor: Maša in medved, zmaj, tobogan, Snežna kraljica.

Lep pozdrav, Mark 3. k

Barbara: 

Pozdravljeni,

Letos bo v Ledeni deželi kar nekaj pavljičnh junakov, med drugimi Maša in medved in Snežna kraljica. Zelo bi bili veseli, če bi si Ledeno deželo lahko ogledali, saj obožujemo zimo ter vse, kar spada zraven. Poleg tega pa si želimo ogledati te čudovite skulpture.

Lp, Barbara

Nataša: 

Pozdravljeni!

Naša družina si zelo želi obiskati ledeno deželo, saj bo naš Božiček zaradi očijeve izgube službe zelo skromen. To bi bilo čudovito darilo in nepozabno doživetje, saj beremo veliko knjig in poznamo pravljične like. Odgovor na nagradno vprašanje: pravljični liki, ki jih lahko vidimo v Ledeni deželi, so: zlata ptica, Maša in medved, ledeni zmaj, kozorog, škrat, Snežna kraljica ...

Držimo pesti za vstopnice!

Uspešno delo še naprej in čudovite praznike želimo vsej "Bansijevi ekipi"!

Nataša Ž:

Naštejte vsaj dva pravljična lika, ki ju lahko vidimo letos v Ledeni deželi, in nam razkrijte, zakaj jo želite obiskati. Snežna kraljica iz pravljice Hansa Christiana Andersena ter Maša in medved iz ruske ljudske pravljice. Šli bi pogledat to Ledeno deželo, ker so skulpture iz leda prečudovite in zato, da popestrimo božično vzdušje.

Lp, Nataša

Lucija in Mateja:

V Ledeni deželi lahko vidimo Martina Krpana, Zvezdico zaspanko, Bedanca in Kekca, Grdinico, Petra Klepca in še veliko drugih ledenih kipov. Ledeno deželo si želim obiskati zato, ker še nikoli nisem bila tam, na slikah pa izgleda super. Moji mamici je ime Mateja Gliha, v naši družini pa je pet članov.   

David: 

Pozdravljeni,

Letos v Ledeni deželi lahko vidimo: Martina Krpana in njegovo kobilico, Podvodnega moža in Urško, Kekca, Mašo in medveda ter številne druge. V Ledeni deželi še nisem bil, imam še mlajšega brata Simona, s katerim rada drsava in igrava hokej na Cerkniškem jezeru. Zelo rad bi raziskoval Ledeno deželo in se slikal pred kakšno ledeno skulpturo. Moja družina šteje 4 člane.

Hvala in veliko zanimivih idej še naprej!

David 

Žak:

Živjo, Bansi!

Pošiljam ti za nagradno igro za ledeno deželo. Dva lika sta zmaj in kozorog. Zelo mi je všeč, ker iz ledu naredijo kipe. Pa še, ker imajo veliko takih likov.

Lep pozdrav, Žak  

Elli: 

LETOS LAHKO VIDIMO VELIKO PRAVLJIČNIH LIKOV. MOJI VNUKINJI PA STA NAJLJUBŠI MAŠA IN MEDVED PA TUDI SNEŽNA KRALJICA. LEDENA DEŽELA JI JE VŠEČ IN NAD NJO JE NAVDUŠENA PREDVSEM ZARADI LEDENIH SKULPTUR, SAJ SE VEDNO ZNOVA IN ZNOVA NAUČI VELIKO NOVEGA, KAR ZELO RADA DELI TUDI S SVOJO SESTRIČNO APRILO.

Hvala in lep pozdrav, ELLI 

Viktorija:

Živjo Bansi! Zelo zelo nam je všeč Ledena dežela. Na tvoji spletni strani smo prebrali, da lahko tam vidimo Mašo in medveda, Zlato ptico, tobogan, Snežno kraljico ... Vsi smo pa istega mnenja, da je tam verjetno tudi Elsa. Ker v ledeni deželi nismo še bili, bi jo z veseljem obiskali.

Viktorija, David, Klavdija in Manca.

Lovorka:

Pozdravljeni,  z veseljem bi si ogledali Ledeno "kraljestvo", ki ni samo v deželi Arendelle, temveč tudi pri nas. Led je za nas fascinanten že sam po sebi, navdihujejo nas vse umetnine, smo pa tudi ljubitelji Gradov Kralja Matjaža na Koroškem. V odgovoru na vprašanje bi izpostavili Zlato ptico (zanima nas, ali bo res led zlat) in pa zmaja iz Postojnske jame (o katerem smo pred kratkim poslušali tudi glasbeno pravljico). Vstopnice bi lahko dvignila podpisana, naša družinica pa šteje 3 dame in 1 gospoda.

S prisrčnimi pozdravi, Lovorka 

Jasmina:

Pozdravljen, slon Bansi! Pišem ti, ker vem da podeljuješ vstopnice za Ledeno deželo in moja družina bi uživala v njej sploh pa moja dva sina Tim in Erik in njun očka. :) Midve z mojo Tinkaro bova pa gledali in občudovali lepote Ledene dežele. :)

Lepo te pozdravljam in upam, da mi odgovoriš s pozitivnim odgovorom. :)  Hkrati pa ti zaželim Vesele božične praznike ter srečno in zdravo v letu 2018!


Jasmina z družino.

Ledena dežela vas bo letos torej popeljala v pravljični svet, kjer boste spoznali Mašo in medveda iz ruske ljudske pravljice. S škrati si boste ogledali Kentavra in Grifona. Zlata ptica vam bo obudila spomine na svet slovenskih ljudskih pravljic. Ob vhodu pa bo na vas prežal zmaj iz Postojnske jame s svojimi mladiči. Ledena dežela vas bo letos torej popeljala v pravljični svet, kjer boste spoznali Mašo in medveda iz ruske ljudske pravljice. S škrati si boste ogledali Kentavra in Grifona. Zlata ptica vam bo obudila spomine na svet slovenskih ljudskih pravljic. Ob vhodu pa bo na vas prežal zmaj iz Postojnske jame s svojimi mladiči. 

Besedilo in foto: Tanja Mojzer

SLONTASTIČEN POZOR!

Nikoli ni prepozno, da se naučite kakšnega plesa. Še celo Bansi zna plesati tango!