Bansi: Kdo je že videl slona na drsališču?

7. 12. 2017

"Vedno sem si želel drsati in končno se mi je letos uresničila ta želja. V središču Ljubljane je že vse od 25. novembra veliko drsališče Ledena fantazija in seveda sem jo obiskal tudi jaz, " se je v svojem energično slontastičnem slogu razgovoril Bansi. 

Bansi se je za prvič odlično znašel na drsalkah. Pri tem so mu pomagali tudi otroci, ki so ga takoj ob prihodu na drsališče zelo lepo sprejeli in mu pokazali tudi nekaj koristnih drsalnih trikov. 

Mi smo vse skupaj pridno posneli v fotografski objektiv, videoposnetek pa pričakujte v prihodnjem tednu.  

 

Tako se je Bansi v garderobi ogreval za svoj prvi drsalni podvig.Tako se je Bansi v garderobi ogreval za svoj prvi drsalni podvig.

Bansi: "Ja, ja, tako velike drsalke morajo imeti v Ledeni fantaziji na zalogi. Največjo številko. Številko za slone!"Bansi: "Ja, ja, tako velike drsalke morajo imeti v Ledeni fantaziji na zalogi. Največjo številko. Številko za slone!"

Bansi: "Malce pa imam treme. Joj, joj, kaj, če padem?"Bansi: "Malce pa imam treme. Joj, joj, kaj, če padem?"

"Preverim še drugo nogo z drsalkami, če je vse v redu. Če lahko nemoteno gibam nogo.""Preverim še drugo nogo z drsalkami, če je vse v redu. Če lahko nemoteno gibam nogo."

Naj povemo, da imajo drsalke vseh številk vedno na zalogi, tako da vam ni treba skrbeti, če nimate svojih. Naj povemo, da imajo drsalke vseh številk vedno na zalogi, tako da vam ni treba skrbeti, če nimate svojih.

Poglejte, koliko drsalk. Otroci do šestega leta starosti imajo izposojo brezplačno, prav tako prejmejo tudi čelado. Sicer pa je izposoja drsalk plačljiva, Cena pa je odvisna od starosti drsalca. Poglejte, koliko drsalk. Otroci do šestega leta starosti imajo izposojo brezplačno, prav tako prejmejo tudi čelado. Sicer pa je izposoja drsalk plačljiva, Cena pa je odvisna od starosti drsalca.

Omarice, kamor lahko pospravite svoje osebne predmete (torbice, nahrbtnike, tudi oblačila in podobno). Omarice, kamor lahko pospravite svoje osebne predmete (torbice, nahrbtnike, tudi oblačila in podobno).

No, zdaj gre pa zares. Bansi je prispel do drsališča. No, zdaj gre pa zares. Bansi je prispel do drsališča.

Bansi: "Hop, hop. Ja, saj to pa sploh ni tako težko! Drsalke me kar same učijo drsati!"Bansi: "Hop, hop. Ja, saj to pa sploh ni tako težko! Drsalke me kar same učijo drsati!"

Bansi je še pred prvim obratom dobil družbo. Otroci so vsi navdušeni pritekli do njega in ga vprašali, če potrebuje pomoč. Bansi je še pred prvim obratom dobil družbo. Otroci so vsi navdušeni pritekli do njega in ga vprašali, če potrebuje pomoč.

"Pozdravljeni, dragi moji bralci spletne strani. Slona še nihče ni videl drsati, sploh pa ne v Sloveniji. In zakaj se ne bi to danes zgodilo?""Pozdravljeni, dragi moji bralci spletne strani. Slona še nihče ni videl drsati, sploh pa ne v Sloveniji. In zakaj se ne bi to danes zgodilo?"

"Prvi del drsališča je okrogle oblike, sicer pa so tudi po drugem delu Parka Zvezda speljane drsalne poti. Vsega skupaj je kar 2.000 kvadratnih metrov drsališča.""Prvi del drsališča je okrogle oblike, sicer pa so tudi po drugem delu Parka Zvezda speljane drsalne poti. Vsega skupaj je kar 2.000 kvadratnih metrov drsališča."

Bansi je drsal popoldne, ko je na ledu tudi največ otrok in odraslih. Sicer je pa drsališče odprto vsak dan od 9. ure zjutraj do polnoči.Bansi je drsal popoldne, ko je na ledu tudi največ otrok in odraslih. Sicer je pa drsališče odprto vsak dan od 9. ure zjutraj do polnoči.

Tudi Božička in Božičko je srečal Bansi. Takoj so postali drsalni prijatelji. Tudi Božička in Božičko je srečal Bansi. Takoj so postali drsalni prijatelji.

"Bansi, počakaj, slikajmo se!""Bansi, počakaj, slikajmo se!"

Erazem (eden od Bansijevih drsalnih prijateljev): "A veš, Bansi, če ti ne gre še najbolje, so tam plastični pingvinčki, za katere se lahko držiš, da ne padeš!"Erazem (eden od Bansijevih drsalnih prijateljev): "A veš, Bansi, če ti ne gre še najbolje, so tam plastični pingvinčki, za katere se lahko držiš, da ne padeš!"

Evo jih: pingvinčki. Zraven njih pa še modri sedežki za majhne otroke.Evo jih: pingvinčki. Zraven njih pa še modri sedežki za majhne otroke.

Če niste vešči drsanja, nič hudega, kot smo dejali, vam lahko prvih nekaj minut pri tem pomagajo plastični pingvinčki, sicer pa si lahko omislite tudi učitelja drsanja, ki vam bo razložil, kakšno tehniko ubrati, kako se ustaviti z drsalkami in podobno. Če niste vešči drsanja, nič hudega, kot smo dejali, vam lahko prvih nekaj minut pri tem pomagajo plastični pingvinčki, sicer pa si lahko omislite tudi učitelja drsanja, ki vam bo razložil, kakšno tehniko ubrati, kako se ustaviti z drsalkami in podobno.

Učiteljica drsanja: "Bansi, samo malce pokrči kolena, nič naj te ne bo strah. In kar lepo počasi se zaženi."Učiteljica drsanja: "Bansi, samo malce pokrči kolena, nič naj te ne bo strah. In kar lepo počasi se zaženi."

"Ja, pa to je slontastično! Drsanje je nepozabna izkušnja!" je bilo slišati navdušenje Bansija. "Ja, pa to je slontastično! Drsanje je nepozabna izkušnja!" je bilo slišati navdušenje Bansija.

"Bansi, veš, ampak nazaj iz tega drugega okroglega drsališča pa moramo po ozkih delih. In pazi, da ne zaideš v napačno smer, ker je označeno, da moramo vsi drsati v isto smer, " so otroci poučili Bansija. "Bansi, veš, ampak nazaj iz tega drugega okroglega drsališča pa moramo po ozkih delih. In pazi, da ne zaideš v napačno smer, ker je označeno, da moramo vsi drsati v isto smer, " so otroci poučili Bansija.

"O, Bansi, super, že mahamo v tvojo kamero, " je bilo slišati navdušenje ne samo otrok, ampak tudi najstnikov. "O, Bansi, super, že mahamo v tvojo kamero, " je bilo slišati navdušenje ne samo otrok, ampak tudi najstnikov.

Med drsanjem imate ves čas čudovit razgled na ljubljanski grad. Med drsanjem imate ves čas čudovit razgled na ljubljanski grad.

In še posnetek iz ptičje perspektive (nad drsališčem, kjer je lokal za topel čajček ali vročo čokolado). In še posnetek iz ptičje perspektive (nad drsališčem, kjer je lokal za topel čajček ali vročo čokolado).

Bansi: "jaz bi kar še en krog. To drsanje je pa prav preveč prijetno, hehe!"Bansi: "jaz bi kar še en krog. To drsanje je pa prav preveč prijetno, hehe!"

"Gremo, še en zasuk. Hop, hop. Naredimo drsalni krog!""Gremo, še en zasuk. Hop, hop. Naredimo drsalni krog!"

"Bansi, ne še oditi. Še malo drsajmo!" so ga spodbujali njegovi drsalni prijatelji. "Bansi, ne še oditi. Še malo drsajmo!" so ga spodbujali njegovi drsalni prijatelji.

Bansi: "Ledena fantazija bo odprta vse do 7. januarja 2018, zato si le privoščite nekaj drsalnih uric. Uživajte in saj veste: na previdnost pa le ne pozabite!"Bansi: "Ledena fantazija bo odprta vse do 7. januarja 2018, zato si le privoščite nekaj drsalnih uric. Uživajte in saj veste: na previdnost pa le ne pozabite!"

Besedilo in fotografije: Tanja Mojzer