Ste za branje pravljic na sodoben način?

5. 12. 2017

Čas ne počiva, tehnologija pa še manj. Čeprav lahko pravljice še vedno beremo iz knjig, pa sodobna tehnologija omogoča tudi drugačen način branja. Vas zanima, kakšen?


Sodobna tehnologija približuje otrokom pravljice, bonton in druge koristne napotke zdaj tudi v Sloveniji; in sicer v okviru izobraževalnega portala za učenje, ki poteka po spletu v živo.

»Sodobna tehnologija omogoča neslutene možnosti, ne le zabave in brskanja po spletu, temveč tudi uporabe novih metod pri izobraževanju, razvoju in vzgoji otrok, ki dopolnjujejo tradicionalne. Prek našega portala se je izobraževalo že več kot 10.000 posameznikov v starostnem razponu od 8 do 87 let. Za najmlajše doslej še nismo ponudili primernih vsebin. Decembra začenjamo serijo pravljic, ki jih bomo nadgrajevali z izobraževanji s področja bontona, varne rabe tehnologij, metodami učenja, ipd. Otrokom bomo ponudili vsebine in razlage, za katere pogosto doma zmanjka časa, ali pa starši nimajo znanja, da bi jih lahko predstavili otrokom. Sodobni svet pri vzgoji in razvoju otroka terja mnogo več informacij ter razlag, kot jih je še pred nekaj desetletji. Ko sem svojemu 11-letniku predstavil vsebine, ki jih pripravljamo, je bil navdušen. Celo nekaj idej je prispeval in me dodatno spodbudil, da projekt razširimo,«

je povedal Gregor Jemec, direktor podjetja, ki upravlja s portalom Mojeznanje.si

T. M.
Foto: Mojeznanje.si