Kvalitetne otroške knjige imajo svoj simbol

18. 11. 2017

S simbolom zlate hruške so označene knjige za otroke, ki spadajo med kvalitetno čtivo, ki je vredno našega časa in vzgoje otrokovega bralnega okusa.

Pionirska - center za mladinsko književnost in knjižničarstvo vsako leto pripravi priročnik s pregledom kakovostnih knjig, ki je namenjen strokovnim delavcem. Njegov povzetek je obiskovalcem knjižnic na voljo v obliki zgibanke. Vse knjige iz tega izbora pa so opremljene z znakom Zlata hruška. Ogledate si ga lahko v spodnjem videu posnetku.

  Pri izbiranju knjig za otroke bodite pozorni na kakovost ilustracij, na jezik, ki mora biti korekten in jezikovno ustrezen, seveda tudi na sporočilo, sporočajo v spodnjem videu prispevku. Pri izbiranju knjig za otroke bodite pozorni na kakovost ilustracij, na jezik, ki mora biti korekten in jezikovno ustrezen, seveda tudi na sporočilo, sporočajo v spodnjem videu prispevku.

Prispevek so pripravili v oddaji Kronika.

Foto, video: RTV SLO
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Od 20. do 26. maja lahko v oddaji Lahko noč, otroci! ob 19.45 na prvem programu radia Slovenija prisluhnete pravljicam iz zbirke Čebelica.