Kvalitetne otroške knjige imajo svoj simbol

18. 11. 2017

S simbolom zlate hruške so označene knjige za otroke, ki spadajo med kvalitetno čtivo, ki je vredno našega časa in vzgoje otrokovega bralnega okusa.

Pionirska - center za mladinsko književnost in knjižničarstvo vsako leto pripravi priročnik s pregledom kakovostnih knjig, ki je namenjen strokovnim delavcem. Njegov povzetek je obiskovalcem knjižnic na voljo v obliki zgibanke. Vse knjige iz tega izbora pa so opremljene z znakom Zlata hruška. Ogledate si ga lahko v spodnjem videu posnetku.

  Pri izbiranju knjig za otroke bodite pozorni na kakovost ilustracij, na jezik, ki mora biti korekten in jezikovno ustrezen, seveda tudi na sporočilo, sporočajo v spodnjem videu prispevku. Pri izbiranju knjig za otroke bodite pozorni na kakovost ilustracij, na jezik, ki mora biti korekten in jezikovno ustrezen, seveda tudi na sporočilo, sporočajo v spodnjem videu prispevku.

Prispevek so pripravili v oddaji Kronika.

Foto, video: RTV SLO
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

6. del angleške šole, ki jo imamo na Bansijevi spletni strani že četrto sezono, je tukaj! Na voljo bo do ponedeljka, 29. oktobra do 7. ure.