Brezplačni Košarkar naj bo!

4. 10. 2017

Ob tednu otroka, ki letos poteka od 2. do 8. oktobra, bodo na sporedu brezplačne projekcije mladinskega filma Košarkar naj bo. 

Brezplačne projekcije bodo v Koloseju na voljo za otroke iz socialno ogroženih družin. V sodelovanju z distributerjem 2i Film in z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) bo več kot 1000 otrokom iz socialno ogroženih družin omogočen brezplačen ogled filmske predstave. Kolosej želi tudi z ostalimi družbeno-odgovornimi akcijami za otroke in ranljive skupine prebivalcev izpolnjevati svoje poslanstvo obiskovalcem prijaznega kinematografa. Ob tem pa so danes v Koloseju ponovno potekale šolske projekcije filma Košarkar naj bo, ki je ob bučnem aplavzu osnovnošolcev prejel tudi prvo Zlato rolo za 25.000 gledalcev. Nagrado Zlata rola podeljujeta Kolosej in Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev.

Film Košarkar naj bo si je ogledalo že 25.000 gledalcev. Film Košarkar naj bo si je ogledalo že 25.000 gledalcev.

Prva zlata rola za film Košarkar naj bo. Prva zlata rola za film Košarkar naj bo.

Košarkar naj bo je dvajseti film po vrsti, ki bo prejel Zlato rolo. V kategoriji mladinskih filmov pa je bilo pozlačenih že kar nekaj naslovov, in sicer Gremo mi po svoje, Gremo mi po svoje 2, Pozabljeni zaklad, Tu pa tam, Razredni sovražnik in Vloga za Emo.Košarkar naj bo je dvajseti film po vrsti, ki bo prejel Zlato rolo. V kategoriji mladinskih filmov pa je bilo pozlačenih že kar nekaj naslovov, in sicer Gremo mi po svoje, Gremo mi po svoje 2, Pozabljeni zaklad, Tu pa tam, Razredni sovražnik in Vloga za Emo.

»Zlata rola je priznanje, ki je za nas, filmske ustvarjalce, zelo pomembno. Dokazuje, da današnji filmski izdelki doživljajo zanimanje publike, kar je krasna spodbuda za film. Iskreno upam, da si bo film tudi zaradi Zlate role ogledalo še več gledalcev,«je ob podelitvi dejal Boris Petkovič, režiser Košarkarja.»Zlata rola je priznanje, ki je za nas, filmske ustvarjalce, zelo pomembno. Dokazuje, da današnji filmski izdelki doživljajo zanimanje publike, kar je krasna spodbuda za film. Iskreno upam, da si bo film tudi zaradi Zlate role ogledalo še več gledalcev,«je ob podelitvi dejal Boris Petkovič, režiser Košarkarja.

T. M.
Foto: Kolosej

SLONTASTIČEN POZOR!