Bansi: Nastopil sem kar trikrat!

8. 9. 2017

Slon Bansi je letos na 12. Otroškem bazarju na glavnem Bazarkovem odru nastopil kar trikrat. Vsakič so mu družbo delali tudi njegovi trije pomočniki. Imel pa je tudi častne goste: ne boste verjeli, čisto pravega policista in pa dijake srednje veterinarske šole ter psičko Kasy. 

12. Otroški bazar poteka od petka, 8. septembra do nedelje, 10. septembra, vsak dan od 9. do 19. ure. Slon Bansi ga je obiskal na prvi otvoritveni dan. Na glavnem Bazarkovem odru je nastopil trikrat, vsakič s svojevrstno tematiko. 

Bansi: "Joj, koliko smeti je po tleh. Moramo jih pospraviti. Ampak, pozor: steklo gre v zaboj za steklo, papir v zaboj za papir, banana gre ... kam? V biološke odpadke. Potem je tukaj karton od pizze - ta gre v navadne odpadke. Baterije in vse elektronske naprave pa je potrebno odnesti v trgovine oz. posebne zbirne centre za elektronske naprave." Bansi: "Joj, koliko smeti je po tleh. Moramo jih pospraviti. Ampak, pozor: steklo gre v zaboj za steklo, papir v zaboj za papir, banana gre ... kam? V biološke odpadke. Potem je tukaj karton od pizze - ta gre v navadne odpadke. Baterije in vse elektronske naprave pa je potrebno odnesti v trgovine oz. posebne zbirne centre za elektronske naprave."

"Recikliramo zato, da pomagamo okolju, kajti s predelavo že obstoječih odpadkov lahko z manjšo porabo energije, časa in denarja, ustvarimo nov produkt. Sploh pri steklu, kajti za nastanek novega stekla, nujno potrebujemo določeno količino starega stekla.""Recikliramo zato, da pomagamo okolju, kajti s predelavo že obstoječih odpadkov lahko z manjšo porabo energije, časa in denarja, ustvarimo nov produkt. Sploh pri steklu, kajti za nastanek novega stekla, nujno potrebujemo določeno količino starega stekla."

Policist: "Bansi, to je bil pa prekršek. Bom kar kazen napisal! Cesta se vedno prečka tam, kjer je to označeno. Torej greš po oznakah, ki jim rečemo zebra. Tam, kjer pa ni oznak, pa lahko prečkraš cesto po želji, a se je seveda potrebno prepričati, da ne bo prišel avto, ne iz leve, ne iz desne strani."Policist: "Bansi, to je bil pa prekršek. Bom kar kazen napisal! Cesta se vedno prečka tam, kjer je to označeno. Torej greš po oznakah, ki jim rečemo zebra. Tam, kjer pa ni oznak, pa lahko prečkraš cesto po želji, a se je seveda potrebno prepričati, da ne bo prišel avto, ne iz leve, ne iz desne strani."

Policist: "Prometni znaki so zato, da se upoštevajo, kajti tako ne ogrožamo sebe in drugih v prometu!"Policist: "Prometni znaki so zato, da se upoštevajo, kajti tako ne ogrožamo sebe in drugih v prometu!"

"Tam, kjer ni pločnika, mi pa moramo kot pešci ob cesti prehoditi določeno razdaljo (npr. do doma), se vedno obrnemo tako, da hodimo ob robu cestišča, avtomobile pa moramo gledati v smeri proti nam (da jih vse vidimo in da vozniki vidijo nas). Ne smemo biti obrnjeni s hrbtom proti avtomobilom.""Tam, kjer ni pločnika, mi pa moramo kot pešci ob cesti prehoditi določeno razdaljo (npr. do doma), se vedno obrnemo tako, da hodimo ob robu cestišča, avtomobile pa moramo gledati v smeri proti nam (da jih vse vidimo in da vozniki vidijo nas). Ne smemo biti obrnjeni s hrbtom proti avtomobilom."

"Če smo kolesar in želimo prečkrati cesto tam, kjer ni kolesarske steze, je pravilno, da stopimo s kolesa, kolo držimo ob sebi in ga potiskamo ter na prehodu za peššce prečkamo cesto kot pešec. Obnašamo se torej kot pešec!" Ste vedeli to pravilo? "Če smo kolesar in želimo prečkrati cesto tam, kjer ni kolesarske steze, je pravilno, da stopimo s kolesa, kolo držimo ob sebi in ga potiskamo ter na prehodu za peššce prečkamo cesto kot pešec. Obnašamo se torej kot pešec!" Ste vedeli to pravilo?

Veterinarska tehnica Lara je Bansija preventivno pregledala in ugotovila, da je zelo zdrav. Redno si čisti ušesa, okle, zobe, rilček in tudi skrbi za pravilno postrižene nohte ter uravnoteženo prehrano. Kljub temu, da je Bansi vsem zaupal, da je za zajtrk pojedel samo 200 banan. Ja, sloni so veliki in potrebujejo tudi veliko hrane. Veterinarska tehnica Lara je Bansija preventivno pregledala in ugotovila, da je zelo zdrav. Redno si čisti ušesa, okle, zobe, rilček in tudi skrbi za pravilno postrižene nohte ter uravnoteženo prehrano. Kljub temu, da je Bansi vsem zaupal, da je za zajtrk pojedel samo 200 banan. Ja, sloni so veliki in potrebujejo tudi veliko hrane.

Pregled psičke Kasy. Pregled psičke Kasy.

Bansi je preventivno prejel tudi vitaminčke v obliki injekcije. Bansi je preventivno prejel tudi vitaminčke v obliki injekcije.

Sicer je pa Šolska veterinarska ambulanta, ki se nahaja zraven srednje veterinarske šole na Cesti v Mestni log 47, specializirana za majhne hišne ljubljenčke in ne samo pse in muce. Pregledajo tudi hrčke, dihurje, ptičke, činčile in mnoge druge majhne živali. Sicer je pa Šolska veterinarska ambulanta, ki se nahaja zraven srednje veterinarske šole na Cesti v Mestni log 47, specializirana za majhne hišne ljubljenčke in ne samo pse in muce. Pregledajo tudi hrčke, dihurje, ptičke, činčile in mnoge druge majhne živali.

V petek so Otroški bazar obiskale skupine iz vrtcev in šol, čez vikend pa se pričakujejo posamezne družine. V petek so Otroški bazar obiskale skupine iz vrtcev in šol, čez vikend pa se pričakujejo posamezne družine.

Maskot seveda ne manjka na nobenem Otroškem bazarju. Kar čakajo na fotografiranje in objeme. Maskot seveda ne manjka na nobenem Otroškem bazarju. Kar čakajo na fotografiranje in objeme.

Dogajanje je razporejeno na zunanje in notranje prostore. Dogajanje je razporejeno na zunanje in notranje prostore.

Obiskovalcev je bilo na vseh prizoriščih precej, tudi na predavanjih, ki so potekala v predavalnicah. Obiskovalcev je bilo na vseh prizoriščih precej, tudi na predavanjih, ki so potekala v predavalnicah.

"Ku-ku, tukaj sva in rada se fotografirava!""Ku-ku, tukaj sva in rada se fotografirava!"

Če vas zanima še več podrobnejših inormacij in si želite ogledati še več fotografij, ste vabljeni na ogled tega prispevka. 

Besedilo in fotografije: Tanja Mojzer