5 četrkov, 5 pravljic!

31. 8. 2017

Pet zaporednih četrkov, od 31. avgusta do 28. septembra, ste vabljeni k poslušanju radijske oddaje Lahko noč, otroci. V živo boste lahko prisluhnili novim Lahkonočnicam sodobnih slovenskih avtorjev. 

Kot veste je oddaja Lahko noč, otroci na sporedu že celih 52 let popolnoma vsak dan ob 19. 45 na 1. Programu Radia Slovenija. Pet zaporednih četrtkov pa boste lahko prisluhnili legendarnim slovenskim igralcem, ki bodo pravljice pripovedovali v živo (pripovedovanje bo potekalo tudi na FB profilu A1 Slovenija.

Če kdaj zamudite pravljico, ki je na sporedu ob 19.45 na 1. Programu Radia Slovenija, jo lahko ponovno poslušate na Otroškem portalu v zavihku Lahko noč, otroci. Če kdaj zamudite pravljico, ki je na sporedu ob 19.45 na 1. Programu Radia Slovenija, jo lahko ponovno poslušate na Otroškem portalu v zavihku Lahko noč, otroci.

O oddaji Lahko noč, otroci!

Oddaja Lahko noč, otroci! je zaščitni znak Prvega, ob kateri so zrasle številne generacije. Radijska pravljica za lahko noč, ki otroke vsak večer pospremi v svet sanj, letos praznuje že 52. rojstni dan. Čeprav že zrela dama, še vedno ohranja svojo navihanost in igrivost. Pravljice in zgodbe so namenjene najmlajšim, oddaja pa ima tudi med starejšimi veliko zvestih poslušalcev. Starši, babice in dedki ob poslušanju dobijo navdih za svoje lastne pripovedi. Na 1. programu Radia Slovenija pravljico lahko slišimo vsak večer ob 19.45, kadarkoli pa jo lahko poslušate tudi na Otroškem portalu RTV Slovenija v zavihku Lahko noč, otroci in na multimedijskem portalu RTV Slovenija 4D.

 

Lahkonočnice

Lahkonočnice so zakladnica zvočnih pravljic sodobnih slovenskih pravljičarjev. Projekt je nastal v sodelovanju med podjetjem A1, Domom starejših občanov Fužine in sodobnimi slovenskimi pravljičarji ter skozi pravljice povezuje vse generacije. Ker nič ne zaziba v spanec bolj kot pomirjujoč glas dedkov in babic, pravljice prebirajo stanovalci doma starejših občanov. Lahkonočnice starostnikom olajšujejo ponoven stik z zunanjim svetom ter skozi branje in spoznavanje novih tehnologij krepijo njihove kognitivne sposobnosti. Staršem predstavljajo vir idej, kaj malčkom predvajati pred spanjem, najmlajšim pa kakovostne sodobne slovenske pravljice, ki jih vsak večer pospremijo v svet sanj. Do sedaj so jim prisluhnili že več kot 100.000-krat. Več o projektu si lahko preberete na njihovi spletni strani. 

Pripovedovalci Lahkonočnic iz Doma starejših občanov Fužine. Pravljicam pa lahko vedno prisluhnete na njihovi uradni spletni strani.Pripovedovalci Lahkonočnic iz Doma starejših občanov Fužine. Pravljicam pa lahko vedno prisluhnete na njihovi uradni spletni strani.

T. M.
Foto: RTv Slovenija in Rok Berglez