Različne šole za različne otroke

1. 9. 2017

Po več kot dvomesečnih počitnicah se vračamo med zvezke in učbenike, zato je pravi čas, da si ogledaš, kako so si šolski dnevi med seboj lahko različni!

Nekateri ste v šolske klopi danes morda sedli prvič. Drugi v šolo morda hodite že nekaj let in ste že komaj čakali, da spet vidite svoje prijateljčke sošolce. Nekateri pa nad šolo morda niste prav navdušeni in bi raje imeli počitnice. V duhu prvega šolskega dne si zato oglej, kako različna je lahko šola za različne otroke.

 Otroci iz Palestine so se v šolo na prvi dan pouka odpravili v skupini. Zaradi dolge razdalje, ki jo morajo premagati pred poukom in po njem, so ene izmed njih na hrbtih nesle živali.Otroci iz Palestine so se v šolo na prvi dan pouka odpravili v skupini. Zaradi dolge razdalje, ki jo morajo premagati pred poukom in po njem, so ene izmed njih na hrbtih nesle živali.

Skupaj z Infodromovci poklepetaj z učenci, ki obiskujejo zasebno šolo v afriški državi Kenija. V čem vse je ta šola drugačna od tvoje? Lahko nam sporočiš na bansi@rtvslo.si.

Oglej si še, kako je pri malo drugačnem šolskem dnevu Krtek Črtek spremljal učenca Maja.

Na prvi šolski dan pa prisluhni še Alji iz oddaje Radijski ringaraja in njenim drugošolcem z Osnovne šole Oskarja Kovačiča, ki so ji dovolili pokukati v slovenske šolske torbe!

Foto: EPA
Video, avdio: RTV SLO
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Nova stalna razstava v Mestnem muzeju Ljubljana ponuja vpogled v zgodovino mesta Ljubljana. 

Vabljeni na ogled in fotoreportažo.