NAGRADNO: Slikanica o košarkarju Dragiču

26. 8. 2017

Nekomu izmed naših bralcev poklanjamo slikanico, ki je izšla v teh dneh. Gre za resnično zgodbo našega izjemnega košarkarja Gorana Dragića. Govori o njegovih začetkih, kako je že kot mlad fant oboževal košarkarsko žogo. Bil je izjemno vztrajen in danes je eden izmed najboljših košarkarjev na svetu. 

Pravljico je napisal mladinski pisatelj s Koroške, Primož Suhodolčan, ilustriral pa jo je Matej de Cecco. Knjiga je izšla pri DZS-ju v nakladi 5000 izvodov. 

V pravljici z naslovom Goran, legenda o zmaju, boste lahko prebrali, kako pomembno je, da na svoji poti vztrajamo. Začetni neuspehi so nekaj povsem običajnega in le tisti, ki se jim nasmehnejo in vztrajajo dalje bodo v življenju uspeli. Takšna je tudi resnična zgodba o Goranovih metih na košarkaški koš. V pravljici z naslovom Goran, legenda o zmaju, boste lahko prebrali, kako pomembno je, da na svoji poti vztrajamo. Začetni neuspehi so nekaj povsem običajnega in le tisti, ki se jim nasmehnejo in vztrajajo dalje bodo v življenju uspeli. Takšna je tudi resnična zgodba o Goranovih metih na košarkaški koš.

Najprej obstaja želja po tem, kaj želimo postati, v tem moramo znati uživati pa tudi trdo delati. Tudi, če se nam kdaj ne da in nimamo energije, je smiselno nadaljevati in se potruditi. Najprej obstaja želja po tem, kaj želimo postati, v tem moramo znati uživati pa tudi trdo delati. Tudi, če se nam kdaj ne da in nimamo energije, je smiselno nadaljevati in se potruditi.

Dragić je 2015 izdal tudi svojo biografijo z naslovom Dajte Gogiju žogo, ki na skoraj 300 straneh predstavlja njegov košarkarski razvoj od začetkov v ljubljanskih Kosezah do zvezdniškega statusa v ligi NBA oziroma Miamiju v ZDA. Ob izidu pravljice, ki je izšla v teh dneh je bil seveda zelo vesel. Kot zanimivost naj še povemo, da Goran v višino meri kar 194 centimetrov. Malce v šali malce zares lahko rečemo: "Tako je pa že lažje zadeti koš, kajne?"Dragić je 2015 izdal tudi svojo biografijo z naslovom Dajte Gogiju žogo, ki na skoraj 300 straneh predstavlja njegov košarkarski razvoj od začetkov v ljubljanskih Kosezah do zvezdniškega statusa v ligi NBA oziroma Miamiju v ZDA. Ob izidu pravljice, ki je izšla v teh dneh je bil seveda zelo vesel. Kot zanimivost naj še povemo, da Goran v višino meri kar 194 centimetrov. Malce v šali malce zares lahko rečemo: "Tako je pa že lažje zadeti koš, kajne?"

Zmaj? Kakšen zmaj boste rekli. A takšen, ki bruha ogenj? Takšen zmaj je bil Goranov prijatelj? Hm ....  Kakšen je v resnici bil Goranov zmaj boste izvedeli, če boste pravljico tudi prebrali. Zmaj? Kakšen zmaj boste rekli. A takšen, ki bruha ogenj? Takšen zmaj je bil Goranov prijatelj? Hm .... Kakšen je v resnici bil Goranov zmaj boste izvedeli, če boste pravljico tudi prebrali.

Ob koncu pravljice je še nekaj podatkov o Goranu in avtorjih slikanice. Ob koncu pravljice je še nekaj podatkov o Goranu in avtorjih slikanice.

Pravno obvestilo:

Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira, hrani in obdeluje zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov bansi@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu takšnega sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih 5 dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal.

Tanja Mojzer

SLONTASTIČEN POZOR!

Bansi je v naši slovenski največji v gumbarni Dolejši skuhal gumbe.
Kako?