Dva športna konca tedna v Ljubljani

30. 8. 2017

Prav vse generacije, ljubitelji in gledalci (navijači) športa, ste vabljeni, da se dva zaporedna konca tedna omerite v različnih športih v Ljubljani na prireditvi z naslovom Športni vikend Ljubljanica. 

Drugi konec tedna dogodkov bo vsekakor tudi zanimiv. Tisti, ki jih »poganja« adrenalin, bodo imeli možnost udeležbe na dogodku Urbani gladiator Ljubljana. Udeleženci se bodo na znamenitih kulturnozgodovinskih in turističnih točkah Ljubljane, kot so Tromostovje, Ljubljanski grad, Golovec, Blažev grič in Špica, spopadli z blatom, vodo, ognjem ter različnimi bremeni in ovirami, prečkali bodo Ljubljanico ter Gradaščico in počeli še marsikaj, kar si drznejo le najbolj pogumni. Urbani gladiator Ljubljana bo tokrat na sporedu 9. septembra s startom od 17. ure dalje na Kongresnem trgu. Premierno pa bodo na svoj račun prišli najmlajši, ki se bodo udeležili Decathlon urbanega gladiatorčka v BTC ju na parkirišču pri Koloseju. Ta bo na sporedu v soboto dopoldne od 11.00 do 14.00.Drugi konec tedna dogodkov bo vsekakor tudi zanimiv. Tisti, ki jih »poganja« adrenalin, bodo imeli možnost udeležbe na dogodku Urbani gladiator Ljubljana. Udeleženci se bodo na znamenitih kulturnozgodovinskih in turističnih točkah Ljubljane, kot so Tromostovje, Ljubljanski grad, Golovec, Blažev grič in Špica, spopadli z blatom, vodo, ognjem ter različnimi bremeni in ovirami, prečkali bodo Ljubljanico ter Gradaščico in počeli še marsikaj, kar si drznejo le najbolj pogumni. Urbani gladiator Ljubljana bo tokrat na sporedu 9. septembra s startom od 17. ure dalje na Kongresnem trgu. Premierno pa bodo na svoj račun prišli najmlajši, ki se bodo udeležili Decathlon urbanega gladiatorčka v BTC ju na parkirišču pri Koloseju. Ta bo na sporedu v soboto dopoldne od 11.00 do 14.00.

»Čakata nas fantastična vikenda, ki nudita za vsakogar nekaj. Letos se nam obetajo tudi odlične vremenske razmere, zato bo imel nočni tek, ki vedno velja za pravi spektakel, spet poseben poletni čar. Gladiatorji že vedo, da obljublja Ljubljana prvovrstno zabavo, tudi tekači vsako leto uživajo v edinstvenem vzdušju, ki ga ponuja center Ljubljane. Tempo, hitrost in lovorike so drugotnega pomena, bistveno je, da v teku uživamo, kar pa je v sijočem mestnem jedru Ljubljane in pod zvezdami zagotovljeno. Sonce bo po napovedih pričakalo tudi kolesarje, zato lepo vabimo tudi njih, da se z nami spet popeljejo skozi Ljubljano.«

Grega Hočevar

Nedeljsko jutro 10. septembra bo pripadlo kolesarjem – slednji se bodo na Bike festivalu Ljubljanica, ki je letošnja nadgradnja dogodkov popeljali po Ljubljani in njeni zeleni okolici. Nedeljsko jutro 10. septembra bo pripadlo kolesarjem – slednji se bodo na Bike festivalu Ljubljanica, ki je letošnja nadgradnja dogodkov popeljali po Ljubljani in njeni zeleni okolici. 

Tanja Mojzer
Foto: Organizatorji

SLONTASTIČEN POZOR!

Nova stalna razstava v Mestnem muzeju Ljubljana ponuja vpogled v zgodovino mesta Ljubljana. 

Vabljeni na ogled in fotoreportažo.