Zakaj smo včasih žalostni, včasih pa veseli?

31. 8. 2017

Si tudi ti kdaj žalosten? Nisi sam.

Včasih smo samo malo žalostni, včasih pa zelo močno - ampak žalost je takšna. Čeprav je nenavadna, je žalost čustvo, ki ga čuti čisto vsak. Kot je z drugimi čustvi, pa tudi žalost pride in gre. Ko žalost odide, smo lahko zopet dobre volje. Vprašanje iz naslova mi je postavila Karin, ki ve, da se obdobja, ko smo žalostni, in tista, ko se dobro počutimo, menjavajo. Tako pač je.

Včasih smo žalostni in včasih veseli, zato nekateri rečejo, da žalost obstaja zato, da toliko bolj uživamo takrat, ko nam je lepo.Včasih smo žalostni in včasih veseli, zato nekateri rečejo, da žalost obstaja zato, da toliko bolj uživamo takrat, ko nam je lepo.

Draga Karin, čeprav si morda misliš, da si za pravljico že prestara, pa mislim, da ti bo ta všeč.
Na naše počutje pa vpliva tudi to, koliko se gibamo in kaj zaužijemo. Ljudje, ki so bolj fizično dejavni in jedo bolj zdravo hrano, se namreč veliko bolje počutijo. Zato je dobro, da si veliko v naravi, v gibanju in poskrbiš, da ne poješ preveč sladkarij. Morda te bo zanimalo še, kaj pomeni izraz pasje življenje.

Bansi

FOTO: Pixabay
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Že tretjo sezono je tukaj tečaj angleščine samo na Bansijevi spletni strani. Vse do 4. decembra 2017. Vsak ponedeljek nov del. Čas za ogled posameznega dela je natanko en teden. 
9. del (do 20.11. do 7.00 zjutraj)