Če te piči komar

4. 8. 2017

Kadar ob poletnih večerih zvečer sediš kje blizu vode, te lahko napadejo lačni komarji. Pa veš, da "grizejo" samo komarji ženskega spola?

Imajo mali rilček, s katerim prebodejo kožo, da lahko pridejo do krvi in je nekaj posrkajo. S tem rilčkom lahko pijejo tudi rastlinske sokove. Komarji moškega spola pijejo le rastlinske sokove, krvi živali in ljudi pa ne. Kadar te piči komar, se nikoli ne praskaj, koža te bo samo še bolj srbela! Zakaj, preberi tukaj!

O komarjih me je spraševala Karin. Zanima jo, kaj lahko stori, kadar jo piči komar.O komarjih me je spraševala Karin. Zanima jo, kaj lahko stori, kadar jo piči komar.
Pred komarji se lahko zaščitiš s sprejem, ki ga za te namene lahko kupiš v trgovini. Še bolje pa je, če se pred komarji zavaruješ na naravni način. Na kožo lahko naneseš mešanico eteričnih olj in vode. Lahko uporabiš vonj citrusov ali sivke. Kako pa ukrepaš, ko te je komar že pičil? Takrat lahko mesto rdečega kolobarčka vnete kože podrgneš s suhim kosom mila iz kopalnice. Pomaga tudi z vodo razredčena soda bikarbona, kožo pa lahko namažeš tudi s kapljico kisa. V lekarni pa ti bodo za ublažitev srbečice verjetno ponudili gel aloe vere.

Karin, prosila si me še za nekaj videoposnetkov živali. Oglej si, kako je na svet pokukal nosorog, plesočo gorilo in strašnega komodoškega zmaja.

Bansi

Foto: EPA
E. V.