VIDEO: Rojstvo nosoroga ujele kamere

8. 7. 2017

V britanskem živalskem vrtu Chester ZOO so dobili kar dva mlada nosoroga. Rojstvo enega izme dnjih si lahko ogledaš v redkem posnetku takega dogodka!

Nosečnost pri nosorogih traja kar 15 mesecev. V živalskem vrtu Chester ZOO sta bili breji istočasno kar dve nosoroginji, Zuri in Kitani. Prva je pred desetimi dnevi povrgla Kitani, prav njen porod lahko vidiš spodaj. Zuri pa je povrgla en teden za njo, pred samo nekaj dnevi.Nosečnost pri nosorogih traja kar 15 mesecev. V živalskem vrtu Chester ZOO sta bili breji istočasno kar dve nosoroginji, Zuri in Kitani. Prva je pred desetimi dnevi povrgla Kitani, prav njen porod lahko vidiš spodaj. Zuri pa je povrgla en teden za njo, pred samo nekaj dnevi.

Človek potrebuje približno leto dni, da se nauči hoditi. Mali nosorog pa je shodil takoj po rojstvu, oglej si spodnji video!Človek potrebuje približno leto dni, da se nauči hoditi. Mali nosorog pa je shodil takoj po rojstvu, oglej si spodnji video!

Ljubki mladiček mamice Kitani, ki je porod pogumno prestala, se je že po nekaj minutah postavil na noge.

Foto: EPA(1.), Iz videa (2.)
Video: APTN
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Že tretjo sezono je tukaj tečaj angleščine samo na Bansijevi spletni strani. Vse do 4. decembra 2017. Vsak ponedeljek nov del. Čas za ogled posameznega dela je natanko en teden. 
9. del (do 20.11. do 7.00 zjutraj)