Mladi v Mariboru zmiksali filmski smoothie

7. 7. 2017

Ja, tudi mladi so lahko še kako uspešni pri ustvarjanju filma. Pravkar so se namreč zaključili pravi snemalni filmski dnevi za udeležence filmskega tabora, ki je potekal v Mariboru. Vas zanimajo podrobnosti? Berite dalje! 

"Stop, akcija, snemamo!""Stop, akcija, snemamo!"

Film Smoothie je v okviru projekta Skrivnosti neodvisne filmske produkcije že četrto leto potekal pod pokroviteljstvom Slovenskega filmskega centra in v sodelovanju z GT22, ki je z lokacijo doprinesel svežino k večernim pogovorom in delavnicam. Tabor je tokrat potekal v Dijaškem domu Maribor, kar je udeležencem dalo možnost tesne medsebojne povezave in neprestane vpetosti v ustvarjalni proces, saj so ves čas tabora preživeli skupaj. Organizatorji so se letos povezali s Karlovačkim filmskim festivalom Four River Film Fest in začeli medsebojno izmenjavo mladih filmarjev, tako se je tabora udeležila tudi lanskoletna zmagovalka Four River Film Fest-a Lucija Strugar.

Na filmskem taboru so mladi spoznali vse plati snemanja. Od vseh možnih predpriprav v zakulisju, kakor tudi podrobnosti, ki jih morajo upoštevati igralci, snemalci, tonski tehniki in vsi ostali. Na filmskem taboru so mladi spoznali vse plati snemanja. Od vseh možnih predpriprav v zakulisju, kakor tudi podrobnosti, ki jih morajo upoštevati igralci, snemalci, tonski tehniki in vsi ostali.

Ob večerih so mladi filmski profesionalci udeležencem kreativno predstavili področja svojega dela in jim razširjali filmska obzorja. Luka Žilavec, performer, je za mlade udeležence pripravil delavnico igre, kot primer dobre prakse pa so se predstavili režiser Peter Bizjak in kreativna ekipa Enabanda. Poleg tega je v okviru tabora potekal filmski večer mladinskih filmskih festivalov.

Na filmskem taboru so mladi snemali čisto prave filme. Na filmskem taboru so mladi snemali čisto prave filme.

Tanja Mojzer
Foto: Film Factory