Pediatrična klinika odslej s Planico in igralno mizo kock

1. 6. 2017

V pritličju čakalnice na Pediatrični kliniki se bodo otroci odslej naprej lahko igrali z legokockami in občudovali veliko skakalnico - Planico velikanko, ki je sestavljena iz kar 35.000 kock.

Planica velikanka je le na ogled, zraven nje pa, kot rečeno, igralna miza z legokockami, ki ponujajo domišljiji prosto pot, kaj vse boste iz njih ustvarili. 

Naš zelo uspešen skakalec Robert Kranjec v družbi dveh deklet, ki občudujeta igranje z legicami. Naš zelo uspešen skakalec Robert Kranjec v družbi dveh deklet, ki občudujeta igranje z legicami.

Igralna miza s kockami - iz njih lahko izdelate na primer vozilo s skakalcem za skoke po velikanki.Igralna miza s kockami - iz njih lahko izdelate na primer vozilo s skakalcem za skoke po velikanki.

Velikanka, ki je pred trgovino LEGO®Store v Cityparku stala to zimo, so Člani društva LEGO skupnost Slovenije sestavljali 160 ur, zanjo pa porabili kar 35 tisoč kock.Velikanka, ki je pred trgovino LEGO®Store v Cityparku stala to zimo, so Člani društva LEGO skupnost Slovenije sestavljali 160 ur, zanjo pa porabili kar 35 tisoč kock.

Skakalnica bo odslej krajšala čas vsem otrokom, ki bodo na zdravljenju v Pediatrični kliniki v Ljubljani.Skakalnica bo odslej krajšala čas vsem otrokom, ki bodo na zdravljenju v Pediatrični kliniki v Ljubljani.

Naš svetovni prvak v smučarskih skokih, Robert Kranjec je povedal: "Planica iz kock je to zimo še posebej poskrbela za to, da nisem pozabil na skoke. Od malega imam rad kocke in zdi se mi najlepše možno, da so Planico iz kock podarili Pediatrični kliniki, saj bo bolnim otrokom pomagala vsaj malo pozabiti na bolezen. Odkar sem sam oče, sem še toliko bolj občutljiv na to."Naš svetovni prvak v smučarskih skokih, Robert Kranjec je povedal: "Planica iz kock je to zimo še posebej poskrbela za to, da nisem pozabil na skoke. Od malega imam rad kocke in zdi se mi najlepše možno, da so Planico iz kock podarili Pediatrični kliniki, saj bo bolnim otrokom pomagala vsaj malo pozabiti na bolezen. Odkar sem sam oče, sem še toliko bolj občutljiv na to."

Kako velik stolp iz kock!Kako velik stolp iz kock!

"Ko sem izvedela, iz koliko kock je sestavljena Planica, sem si rekla: joj, kam bomo pa mi to dali? A ko sem videla slike, sem vedela, da jo moramo imeti! LEGO kocke so zakon in nas spremljajo celo življenje. In takšna donacija lahko res popestri življenje v bolnišnici. Upajmo, da bodo kocke dolgo razveseljevale vse otroke, ki čakajo na ambulanto ali prihajajo v bolnišnico. Tako bodo imeli še en lep spomin. Ne le pikice in injekcije, temveč tudi kocke in seveda naše prijazno osebje."

Biserka Marolt Meden, poslovna direktorica Pediatrične klinike

Tanja Mojzer
Foto: Tanja Mojzer