Foto in video: Ljubljenčki, kako zabavno je bilo?

17. 5. 2017

Ze tretje leto zapored so ljubljenčki prišli na vrsto in imeli svojo zabavo. Seveda, zakaj, pa ne? Tudi oni so tisti, ki nam polepšajo vsakdan in prav je tako. Vas, zanima, kako je bilo? In kdo so nagrajenci MMC-jevega nagradnega natečaja, v katerem smo podeljevali bone za obisk šolske veterinarske ambulante?

Na stojnicah se je predstavljalo 25 različnih društev in organizacij, ki so kakor koli povezana z dejavnostjo na temo hišnih ljubljenčkov. Videli smo terapevstske policijske in reševalne pse, pa eksotične živali, plese otrok in psov, animacijske, nagradne igre in še in še. Na voljo je bilo ogromno strokovnih informacij, v povezavi z vašimi hišnimi ljubljenci, prav tako pa je imela vrata odprta tudi prva šolska veterinarska ambulanta V Sloveniji. V njej so na 3.Družinskem dnevu s hišnimi ljubljenci potekali brezplačni strokovni pregledi in svetovanja.

Bansi si je podrobno ogledal šolski vivarij. Najbolj je bil navdušen nad kuščarji. Bansi si je podrobno ogledal šolski vivarij. Najbolj je bil navdušen nad kuščarji.

»Brez zavzetih in delavnih dijakov si takšnega vivarija ne bi mogli privoščiti. Ne gre samo za hranjenje, menjavo vode in čiščenje, potrebno je tudi pozorno spremljanje stanja in vedenja živali, socializiranje in crkljanje. Ob toplih sončnih pomladnih dnevih se vivaristi skupaj z nekaterimi plazilci med glavnim odmorom in po pouku veliko sončijo na travi pred šolo, saj to blagodejno vpliva na plazilce. Zeleni legvan, agame, gekon, pitoni, goži in želve uživajo na soncu. Legvan, agame in želve se pri tem ne morejo upreti še sladki skušnjavi trave in regratovih cvetov.«

Lidija Gnidovec, učiteljica biologije in mentorica vivarističnega krožka na BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli.

Dijaki srednje veterinarske šole so v šolski veterinarski ambulanti, kjer opravljajo strokovno prakso, na 3. dnevu s hišnimi ljubljenci opravljali brezplačne preglede in svetovanja. Dijaki srednje veterinarske šole so v šolski veterinarski ambulanti, kjer opravljajo strokovno prakso, na 3. dnevu s hišnimi ljubljenci opravljali brezplačne preglede in svetovanja.

Prireditev je bila zasnovana v sejemskem vzdušju. Predstavilo se je 25 organizacij, policijski, reševalni, terapevtski in plesoči psi, pa psi, ki vlečejo sani, in druga društva ter organizacije, pasje šole in trgovine, ki skrbijo za dobrobit in zdravje naših živali.Prireditev je bila zasnovana v sejemskem vzdušju. Predstavilo se je 25 organizacij, policijski, reševalni, terapevtski in plesoči psi, pa psi, ki vlečejo sani, in druga društva ter organizacije, pasje šole in trgovine, ki skrbijo za dobrobit in zdravje naših živali.

Potekala je tudi poslikava obraza. V le nekaj minutah ste se lahko prelevili v tigra, leoparda, muco, psička,levčka ali kakor koli drugega. Potekala je tudi poslikava obraza. V le nekaj minutah ste se lahko prelevili v tigra, leoparda, muco, psička,levčka ali kakor koli drugega.

Letošnja novost je bila tudi stena s fotografijami ali risbicami vaših hišnih ljubljenčkov. 

Tudi Bansi je bil deležen brezplačnega veterinarskega pregleda. Menite, da je zdrav ali da ima kakšno zdravstveno težavo?

 Šolska veterinarska ambulanta je sicer odprta med tednov v času praktičnega pouka dijakov veterinarske šole. Šolska veterinarska ambulanta je sicer odprta med tednov v času praktičnega pouka dijakov veterinarske šole.

 Daleč najpogostejši hišni ljubljenci so bili psički. Daleč najpogostejši hišni ljubljenci so bili psički.

 Dan je bil kot nalašč primeren za popoldansko živalsko druženje. Dan je bil kot nalašč primeren za popoldansko živalsko druženje.

 "Bansi, fotografirala bi se s tabo!""Bansi, fotografirala bi se s tabo!"

 Kosmatinci, kosmatinci; koliko vas je bilo! Kosmatinci, kosmatinci; koliko vas je bilo!

Živalim ni bilo dolgčas, pa tudi prostora za gibanje so imeli ogromno na voljo. Živalim ni bilo dolgčas, pa tudi prostora za gibanje so imeli ogromno na voljo.

Prireditev je bila dobro obiskana, najbolj so uživali otroci, ki so se lahko nagledali najrazličnejših pasem kužkov. Prireditev je bila dobro obiskana, najbolj so uživali otroci, ki so se lahko nagledali najrazličnejših pasem kužkov.

Šolski vivarij. Šolski vivarij.

Prebivalec vivarija, ki ima zelo varovalno barvo. Prebivalec vivarija, ki ima zelo varovalno barvo.

V vivariju prebivajo kače, kuščarji, pajki, ščurki in ostale živali. V vivariju prebivajo kače, kuščarji, pajki, ščurki in ostale živali.

Ribice pa prebivajo v akvariju. Ribice pa prebivajo v akvariju.

Kam pa kam si splezala?Kam pa kam si splezala?

"Živijo, jaz sem Franček!""Živijo, jaz sem Franček!"

Kdo se želi fotografirati?Kdo se želi fotografirati?

Beli kosmatinko je dobil ime po psičku iz slovenskega filma Poletje v školjki. To je seveda Kaj. Beli kosmatinko je dobil ime po psičku iz slovenskega filma Poletje v školjki. To je seveda Kaj.

Ples otrok pod odrom. Ples otrok pod odrom.

Otroške delavnice. Otroške delavnice.

Se vidimo prihodnje leto. Se vidimo prihodnje leto.

Besedilo in fotografije: Tanja Mojzer

Snemanje in montaža: Maja Ikanović