Mijauuu! Maček Muri kliče v pozdrav!

12. 5. 2017

Pa ga imamo! Drugi del legendarnega Mačka Murija, ki je nastal v koprodukciji RTV Slovenija. V soboto, 13. maja ob 10. uri, ga boste lahko predpremierno videli v Kinodvoru. 

Po predpremieri bo film na ogled tudi 20.maja v Kinodvoru, sicer pa si ga boste lahko jeseni ogledali na TV Slovenija. 

Naslov prvega dela mačka Murija v koprodukciji RTV Slovenija je Rojstni dan. Naslov drugega dela pa Sprehod.Naslov prvega dela mačka Murija v koprodukciji RTV Slovenija je Rojstni dan. Naslov drugega dela pa Sprehod.

Kratki Murijev animirani film je namenjen najmlajšim, vse od drugega leta starosti. 

 Kaj bo tokrat ušpičil maček Muri na poti v mesto?Kaj bo tokrat ušpičil maček Muri na poti v mesto?

Ustvarjalci! Kdo je komu posodil glas?

Ponovno so likom v risanki glasove posodili znani igralci: Muri - Marko Mandić, Maca - Polona Juh, Čombe - Jernej Šugman, Marko - Janez Hočevar, Mijalko - Bojan Emeršič.

Za nove vloge, pa so tokrat priskočili še: Mica - Violeta Tomič, Mucelj in Macelj - Jure Zrnec. Igralci so noro uživali v snemanju, ki jih je popeljalo na popolnoma drugačno izkušnjo kot običajno. Njihov glas je namreč posnet pred animacijo likov. Tako so s svojim talentom tudi sami prispevali k razvoju karakterjev in njihovi animaciji. Tak način dela lahko pripelje do nepričakovanih rezultatov. Jure Zrnec se je na primer izkazal v rapanju, pozneje pa so k sodelovanju povabili še beatboxerja Murata, ki je rapanje profesionalno opremil s svojimi beatbox vložki. Rezultat?

Režijsko taktirko je v rokah držal Jernej Žmitek. Za kratki animiran film Cipercoper je skupaj z Borisom Dolencem leta 2015 na 18. Festivalu slovenskega filma prejel nagrado Vesna za najboljši animirani film. Vse bolj uveljavljen ilustrator in oblikovalec Matej Lavrenčič, je tudi tokrat ustvarjal nove ulice, stavbe in prebivalce Mačjega mesta. Nadaljevanje miniserije sta zopet podprla Slovenski filmski center kot sofinancer in RTV Slovenija kot koproducent. Animacija in ostala produkcija slike je nastajala v studiu Invida v sodelovanju s češkim animacijskim studijem Ealin. Post-produkcijo in oblikovanje zvoka pa so ponovno prevzeli v studiu 100 pod vodstvom Julija Zornika.Režijsko taktirko je v rokah držal Jernej Žmitek. Za kratki animiran film Cipercoper je skupaj z Borisom Dolencem leta 2015 na 18. Festivalu slovenskega filma prejel nagrado Vesna za najboljši animirani film. Vse bolj uveljavljen ilustrator in oblikovalec Matej Lavrenčič, je tudi tokrat ustvarjal nove ulice, stavbe in prebivalce Mačjega mesta. Nadaljevanje miniserije sta zopet podprla Slovenski filmski center kot sofinancer in RTV Slovenija kot koproducent. Animacija in ostala produkcija slike je nastajala v studiu Invida v sodelovanju s češkim animacijskim studijem Ealin. Post-produkcijo in oblikovanje zvoka pa so ponovno prevzeli v studiu 100 pod vodstvom Julija Zornika.

 

Kako je potekalo sodelovanje z glasbeniki? Iz oddaje na Radio Slovenija.

Tanja Mojzer
Foro: Maček Muri press