Ko imajo ljubljenčki zabavo ...

13. 5. 2017

Ja, prav ste prebrali. Tudi hišni ljubljenčki imajo lahko svojo zabavo. Potekala bo v sredo, 17. maja, od 14. ure naprej na zelenici ob Šolski veterinarski ambulanti BIC-a Ljubljana (Cesta v Mestni log 47) v Ljubljani. Dobrodošli so vaši kužki, hrčki, papige, muce in ostali hišni ljubljenčki. 

Vstop je seveda prost. Na že 3. Družinskem dnevu s hišnimi ljubljenci bo bogat program tako na odru kot tudi okrog njega. Na stojnicah se bodo predstavljala različna društva in organizacije, ki bodo delile brezplačne nasvete in informacije. Hišni ljubljenčki se bodo lahko brezskrbno igrali, na voljo bodo pa tudi brezplačni strokovni pregledi v prvi šolski veterinarski ambulanti v Sloveniji. 

Bansi bo tako kot v lanskem letu, tudi letos nastopil na glavnem odru. Čaka pa ga še veterinarski pregled. Bansi bo tako kot v lanskem letu, tudi letos nastopil na glavnem odru. Čaka pa ga še veterinarski pregled.

Dogodek bo potekal 17. maja od 14. do 18. ure. Na glavnem odru bo ob 15. uri nastopil tudi slon Bansi. Po njegovem nastopu bomo vsem udeležencem razglasili rezultate našega nagradnega natečaja, ki še vedno poteka na Facebookovi strani slona Bansija. V obliki komentarja pod fotografijo lahko objavite video, risbico ali fotografijo svojega hišnega ljubljenčka. 

Pod to fotografijo še vedno lahko pošljete video, fotografijo ali risbico vašega hišnega ljubljenčka. Nagrada je bon za veterinarski pregled vašega ljubljenčka. Pod to fotografijo še vedno lahko pošljete video, fotografijo ali risbico vašega hišnega ljubljenčka. Nagrada je bon za veterinarski pregled vašega ljubljenčka.

Letošnje novosti

BIC Ljubljana, Gimnazija in veterinarska šola letos na 3. Družinskem dnevu s hišnimi ljubljenci posebej predstavlja prenovljen šolski vivarij. Vse se je začelo z Darwinom pred več kot 20 leti. Indijski piton, prvi prebivalec vivarija, je danes skoraj 4-metrski kačon, ki si je svoje mesto izboril pri bivšem dijaku. V tem času je zrasel tudi vivarij, v katerem trenutno prebiva 44 različnih vrst živali, od tega je 16 vrst rib, 9 vrst plazilcev in 7 različnih vrst žuželk. Zanj skrbijo dijaki, ki živali hranijo, jim menjajo vodo in čistijo bivalne prostore, treba je tudi pozorno spremljanje stanja in vedenja živali, socializiranje in crkljanje.

Na 3. Družinskem dnevu se bodo predstavile organizacije, ki skrbijo za dobrobit in zdravje naših živali, otroci bodo lahko uživali tudi v foto in ustvarjalnem kotičku, pripravljamo tudi pester odrski program.Na 3. Družinskem dnevu se bodo predstavile organizacije, ki skrbijo za dobrobit in zdravje naših živali, otroci bodo lahko uživali tudi v foto in ustvarjalnem kotičku, pripravljamo tudi pester odrski program.

Letošnja novost na Družinskem dnevu s hišnimi ljubljenci je tudi STENA NAJLJUBŠIH ŽIVALI, kamor boste vi, dragi otroci, lahko prilepili skice in fotografije živali, ki jih boste prinesli s seboj. 

Bansi bo nastopil na glavnem odru ob 15. uri. Bansi bo nastopil na glavnem odru ob 15. uri.

Policijski, reševalni in plešoči psi

Prireditev bo zasnovana v sejemskem vzdušju. Predstavili se bodo policijski, reševalni, terapevtski in plešoči psi, pa tudi psi, ki vlečejo sani. Manjkala ne bodo niti društva in organizacije, pasje šole in trgovine, ki skrbijo za dobrobit in zdravje naših živali. Na osrednjem prostoru bo potekal pester spremljevalni program, ki ga bosta povezovala dijaka BIC-a Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole, s poslikavo obraza in fotokotičkom pa bomo poskrbeli za poseben animacijski program za otroke.

Potep po prvem dnevu s hišnimi ljubljenčki si lahko ogledate tukaj. Seveda pa nismo manjkali tudi na drugi tovrstni zabavi. 

Tanja Mojzer
Foto: Tanja Mojzer
Video: MMC RTV SLO

SLONTASTIČEN POZOR!

Nova stalna razstava v Mestnem muzeju Ljubljana ponuja vpogled v zgodovino mesta Ljubljana. 

Vabljeni na ogled in fotoreportažo.