NAGRADNO: Dip - Raziskovalec globin!

4. 5. 2017

Tokrat se bomo podali v globine morja. Ste pripravljeni? Hobotnica Dip se bo skupaj z Ivom, nerodnim ribakom iz rodu morskih žab in Lizo, nevrotično globokomorsko škampinjo odpravila na noro pustolovščino. Gremo, da jih prehitimo! Še prej pa nekomu brezplačne vstopnice podelimo!

Naša zgodba se začenja leta 2100 v svetu, ki ga je preplavila voda. Glavni junaki so gruča prisrčnih, a na videz strašljivih bitij z dna oceana, ki so vse življenje prebila skrita v razpoki globoko pod površjem. Zaradi spleta okoliščin so vsi primorani zapustiti to varno zavetje v najglobljem delu oceana in poiskati novo, varnejše bivališče. Niti predstavljajo si ne, da bodo nehote postali rešitelji planeta.

V filmu zastavljamo vrsto vprašanj: kaj se je zgodilo s človeško raso? Kako to, da so naši junaki skupina nenavadnih bitij iz globin morij? Z našo zgodbo želimo mladim in starim – predvsem pa najmlajšim – sporočiti, da če umre ocean, umre celoten planet. Ne gre za sporočilo o neizogibnem uničenju, temveč ravno nasprotno: to je sporočilo upanja, podanega skozi oči peščice prikupnihl likov, kakršne lahko najdemo le v globinah oceanov. Naivnost naših likov in njihov smisel za humor sta živo nasprotje sveta, ki zna biti prečudovito pisan in vabljiv, hkrati pa strašljiv in nedojemljiv. In s tem skušamo povedati, da je globoko na oceanskem dnu votlina, v kateri je še najti seme upanja.

Režiser 

Tako bi izgledalo, če bi ves svet potonil! Nikar si ne želite, da bi videli stavbe, nebotičnike, avtomobile in vse ostalo pod vodo. Tako bi izgledalo, če bi ves svet potonil! Nikar si ne želite, da bi videli stavbe, nebotičnike, avtomobile in vse ostalo pod vodo.

 

Pravno obvestilo:

Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira, hrani in obdeluje zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov bansi@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu takšnega sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih 5 dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal.

Tanja Mojzer
Foto in video: Blitz Film Slovenija