Poletna plesna šola

17. 6. 2017

Ljubitelji plesa - v prvem tednu poletnih počitnic, med 26. junijem in 1. julijem, bo na različnih lokacijah v Ljubljani v organizaciji Javnega sklada republike Slovenije za kulturne dejavnosti potekala Poletna plesna šola z bogatim naborom plesnih klasov in delavnic pod mentorstvom domačih in tujih priznanih plesnih strokovnjakov. 

Poletna plesna šola ima sicer dolgo tradicijo. V Ljubljani je potekala kar dvajset let, med letoma 1997 in 1979, in iz nje so izšla pomembna imena slovenske plesne scene. Danes se s takšnim izobraževalnim formatom plesalcem vseh starostnih skupin ponuja raznolike plesne vsebine v želji povezati plesalce in plesna društva v razgibano plesno skupnost. 

Letos bo poletna plesna šola potekala na petih lokacijah: Kult3000 na Metelkovi, Stara mestna elektrarna, Športna dvorana Tabor, Plesni teater Ljubljana in Muzej sodobne umetnosti Metelkova. Tuji strokovnjaki, ki bodo poučevali plesalce, so Alexandra Baybutt, Dagmar Dachauer, Davide Casiraghi, Lee Junwook, Nikola Orešković, Marta Stemberger, Darko Dragičević, Michal Rynia, Nicole Speletic, Richél Wieles, Tamas Tusza in Peter De Vuyst, domači pa Jernej Bizjak, Maja Kalafatić, Katjuša Kovačič, Maša Kagao Knez, Nastja Bremec, Tina Valentan in Urša Rupnik.

Lena iz OŠ Danila Lokarja Ajdovščina.Lena iz OŠ Danila Lokarja Ajdovščina.

Mali Modri in Mali Rumeni, OŠ Rače.Mali Modri in Mali Rumeni, OŠ Rače.

Prosto po Gorencu, OŠ F Malgaja Šentjur.Prosto po Gorencu, OŠ F Malgaja Šentjur.

 Smradek, OŠ Podčetrtek.Smradek, OŠ Podčetrtek.

 Ta prava, KUD Dolenjske Toplice in OŠ Dolenjske Toplice.Ta prava, KUD Dolenjske Toplice in OŠ Dolenjske Toplice.

 Zgodba o vrani, Vrtec pri OŠ Jarenina.Zgodba o vrani, Vrtec pri OŠ Jarenina.

T. M.
Foto: JSKD