Njami, čokolada v Radovljici že šestič!

13. 4. 2017

Na kaj najprej pomislite, ko slišite za kraj Radovljica? Zagotovo na Festival čokolade, kajne? Po njem je namreč Radovljica resnično postala prepoznavna. Letos bodo čokodnevi mesto preplavili že šesto leto. Rezervirajte si podaljšan konec tedna od 21. do 23. aprila. 

Po središču mesta bodo stojnice z razstavljavci, ki bodo tako kot vsako leto ponujali najrazličnejše čokoladne dobrote in presenečenja. Po središču mesta bodo stojnice z razstavljavci, ki bodo tako kot vsako leto ponujali najrazličnejše čokoladne dobrote in presenečenja.

Čokoladni fotoaparati. Domišljija res ne pozna meja, kajne? Čokoladni fotoaparati. Domišljija res ne pozna meja, kajne?

6. festival čokolade bo v petek, 21. aprila, od 15.do 20.ure, v soboto od 9.do 20. ure in v nedeljo od 9.00 do 19.ure. Prireditveni šotor »Gostilna v parku« bo vsak dan odprt do 20. ure. V tem šotoru bodo gostinska ponudba ter glavno glasbeno in plesno dogajanje. 6. festival čokolade bo v petek, 21. aprila, od 15.do 20.ure, v soboto od 9.do 20. ure in v nedeljo od 9.00 do 19.ure. Prireditveni šotor »Gostilna v parku« bo vsak dan odprt do 20. ure. V tem šotoru bodo gostinska ponudba ter glavno glasbeno in plesno dogajanje.

Zaradi velikega števila obiskovalcev se priporoča prihod v Radovljico z vlakom. Zaradi velikega števila obiskovalcev se priporoča prihod v Radovljico z vlakom.

Da se izognete težavam s parkiranjem in prometni gneči, se priporoča, da na festival čokolade pridete z vlakom, ki bodo v času festivala vozili pogosteje. Da se izognete težavam s parkiranjem in prometni gneči, se priporoča, da na festival čokolade pridete z vlakom, ki bodo v času festivala vozili pogosteje.

V kulinaričnih delavnicah in šovih se bodo tudi letos predstavili dijaki Srednje gostinske in turistične šole Radovljica, hkrati pa še trije kuharski mojstri Uroš Štefelin, Igor Jagodic in Bine Volčič.

Radovljica v času festivala zelo zaživi. Radovljica v času festivala zelo zaživi.

 Na Vurnikovem trgu bo Tovarna čokolade od zrna do tablice, kjer bo na ogled proizvodnja procesa po različnih stopnjah izdelave čokolade.

Po tej strmi potki se povzpnete iz železniške postaje in že ste v središču čokoladnega dogajanja. Po tej strmi potki se povzpnete iz železniške postaje in že ste v središču čokoladnega dogajanja.

Ponovno se na Festival čokolade vrača modna revija. Ta bo v soboto ob 14 uri v Linhartovi dvorani. Kreacije pripravljajo dijakinje 2. letnika Srednje šole za oblikovanje Maribor. Pripravljajo 12 kreacij. Poleg čokoladnih kreacij, se bo na modni reviji predstavila še oblikovalka »čokoladnega nakita« Nina Kolar z nakitom, ki ga je izdelala ekskluzivno za Mojo čokolado. 

Okrog prestola se bo trlo obiskovalcev s čokoladnimi dobrotami. Okrog prestola se bo trlo obiskovalcev s čokoladnimi dobrotami.

Na stojnicah bodo na voljo najrazličnejše čokoladne dobrote, vseh možnih barv in okusov. Na stojnicah bodo na voljo najrazličnejše čokoladne dobrote, vseh možnih barv in okusov.

Letošnja novost bo tudi čokoladno ustvarjanje na platno. Slikanje s kakavom bo uprizarjala umetnica Meta Šolar. Letošnja novost bo tudi čokoladno ustvarjanje na platno. Slikanje s kakavom bo uprizarjala umetnica Meta Šolar.

Ste že kdaj ustvarjali s kakavom?Ste že kdaj ustvarjali s kakavom?

Zraven čokoladnih animacij in delavnic bo poskrbljeno tudi za zabavo z glasbenimi koncerti. Zraven čokoladnih animacij in delavnic bo poskrbljeno tudi za zabavo z glasbenimi koncerti.

Na prizoriščih boste tako kot doslej vsa leta kupone zamenjali za izbrane čokoladne dobrote. Na prizoriščih boste tako kot doslej vsa leta kupone zamenjali za izbrane čokoladne dobrote.

 Tanja Mojzer

Foto: Tanja Mojzer in Žiga Živulović jr./ Bobo