FOTO; VIDEO in RISBICA: Na njih pa ljubljenčki!

11. 4. 2017

Tokrat lahko v nagradnem živalskem natečaju sodelujete tudi vi, dragi naši bralci Bansijeve spletne strani. Zraven fotografij letos namreč zbiramo tudi videoposnetke in pa risbice!

Bansi bo podobno kot lani, tudi letos nastopil na Dnevu hišnih ljubljenčkov. Potekal bo 17. maja od 14. ure naprej na zelenici pred Šolsko veterinarsko ambulanto; Cesta v Mestni log 47. Bansi bo podobno kot lani, tudi letos nastopil na Dnevu hišnih ljubljenčkov. Potekal bo 17. maja od 14. ure naprej na zelenici pred Šolsko veterinarsko ambulanto; Cesta v Mestni log 47.

Fotografija, video in risbica lahko sodelujejo na natečaju. Naložite jih na Facebook ljubiteljsko stran slona Bansija ali pošljite na bansi@rtvslo.si in vaš izdelek bomo naložili mi. Takoj po objavi že lahko zbirate všečke - vse do 16. maja do 14. ure.Fotografija, video in risbica lahko sodelujejo na natečaju. Naložite jih na Facebook ljubiteljsko stran slona Bansija ali pošljite na bansi@rtvslo.si in vaš izdelek bomo naložili mi. Takoj po objavi že lahko zbirate všečke - vse do 16. maja do 14. ure.

Kdo lahko sodeluje? 

Sodelujete lahko vsi ljubiteljski in tudi profesionalni fotografi in snemalci. Fotografije in videi so lahko posneti s profesionalnim fotoaparatom oz. kamero ali mobilnim telefonom. Pogoj je le, da so prijavljeni materiali v celoti vaše avtorsko delo in da ne kršijo nobenih avtorskih ali katerih koli drugih pravic tretjih oseb (če ljubljenček ni vaš in ga snemate ali fotografirate, mora to dovoliti njegov lastnik). Vsak lahko sodeluje večkrat, prav tako so k sodelovanju vabljeni otroci in mladi, da narišejo risbico, karikaturo, strip ali kar koli drugega.

V Šolski veterinarski ambulanti hišne ljubljenčke preglejujejo dijaki srednje šole za veterino, ki na takšen način opravljajo strokovno prakso. V Šolski veterinarski ambulanti hišne ljubljenčke preglejujejo dijaki srednje šole za veterino, ki na takšen način opravljajo strokovno prakso.

Podelili bomo tri nagrade, pri čemer bosta prvi dve po izboru glasovalcev (število včečkov na Facebooku strani slona Bansija), tretja pa po izboru MMC-jeve komisije. Za pokušino si lahko ogledate fotogalerijo iz lanskoletnega fotonatečaja. Ljubljenčki na vaših poslanih sodelujočih umetniških izdelkih so lahko seveda poljubni: psi, muce, hrčki, morski prašički, pajki, kače, zajčki, ...

17. maja 2017 pa bo pred BIC Ljubljana v parku pred Šolsko veterinarsko ambulanto, Cesta v Mestni log 47, že 3. Družinski dan s hišnimi ljubljenčki. Dogodek je odprte narave in ga lahko obišče kdor koli, seveda pa bodo glavni gostje vaši ljubljenčki. Namen dogodka je izmenjava mnenj lastnikov najrazličnejših ljubljenčkov, Šolska veterinarska ambulanta bo nudila brezplačne strokovne preglede, tudi sicer bodo na voljo brezplčani strokovni nasveti, podelilo se bo ogromno nagrad, na stojnicah bodo informacije in pa najrazličnejši izdelki.

Kako je bilo na 2. Družinskem dnevu, ki ga je obiskal tudi MMC-jev slon Bansi, si oglejte v tem prispevku, pa seveda tudi na Bansijevi spletni strani.

Na Dnevu s hišnimi ljubljenčki je zelo pestro. Zraven dogajanja na glavnem odru so tudi stojnice z informacijami in izdelki za ljubljenčke, v Šolski veterinarski ambulanti pa potekajo brezplačni strokovni pregledi. Na Dnevu s hišnimi ljubljenčki je zelo pestro. Zraven dogajanja na glavnem odru so tudi stojnice z informacijami in izdelki za ljubljenčke, v Šolski veterinarski ambulanti pa potekajo brezplačni strokovni pregledi.

In kako je, ko gre bansi na veterinarski pregled? 

Živalski otok: Pravila natečaja

V natečaju lahko sodelujejo fizične osebe ali skupine oseb (v nadaljevanju: udeleženec), ki so državljani Republike Slovenije. Fizične osebe, mlajše od 18 let, lahko v natečaju sodelujejo le ob soglasju staršev ali zakonitih zastopnikov.

Udeleženec natečaja jamči, da je prijavljena fotografija, video ali risbica v celoti njegovo lastno avtorsko delo, da ne krši nobenih avtorskih, izvajalskih pravic in/ali katerihkoli drugih pravic tretjih oseb ter, da nihče v razmerju do RTV Slovenija, v zvezi s katero koli pravico, ki jo bo RTV Slovenija pridobila, ne bo uveljavljal nobenih denarnih in/ali katerih koli drugih zahtevkov. Udeleženec jamči, da vse osebe, prikazane na fotografiji ali avdiovizualnem delu, soglašajo z objavo svoje podobe v kontekstu in na način, ki ga opredeljuje prijavljena fotografija ali avdiovizualno delo. Udeleženec jamči, da je za objavo fotografije mladoletnih oseb ali avdiovizualnih del, ki vključujejo mladoletne osebe, pridobil soglasje staršev ali zakonitih zastopnikov.

Udeleženec natečaja – avtor fotografije ali avdiovizualnega dela soglaša, da na RTV Slovenija neodplačno prenese vse materialne pravice avtorja in pravice producenta (pravico reproduciranja, distribuiranja, priobčitve javnosti v kakršni koli obliki in predelave oz. priredbe fotografije ali avdiovizualnega dela), kar pomeni, da lahko RTV Slovenija fotografijo ali avdiovizualno delo prostorsko in časovno neomejeno javno priobči, predela v okviru izvajanja svojih dejavnosti ter s fotografijo ali avdiovizualnim delom nadalje razpolaga brez omejitev. Udeleženec natečaja se odpoveduje kakršnim koli zahtevkom z zvezi s tem (kar vključuje odpoved avtorskemu honorarju).

RTV Slovenija si pridržuje pravico, da fotografij in avdiovizualnih del, ki so žaljiva, diskriminatorna, zlonamerna, nespodobna, obrekljiva, sovražna, grozeča, vulgarna in/ali napeljujejo k sovraštvu, nasilju, razširjanju in izražanju rasne, narodnostne, verske ali spolne nestrpnosti, vsebujejo simbole, znake, ki simbolizirajo totalitaristične režime, ali kako drugače vznemirjajo ljudi in/ali so po presoji RTV Slovenija neprimerna za objavo, ne objavi in jih izbriše. Fotografije in avdiovizualna dela izražajo stališča avtorjev, ne uredništva in/ali RTV Slovenija.

S sodelovanjem v natečaju udeleženci soglašajo, da RTV Slovenija obdeluje in javno objavi posredovane osebne podatke za namene izvedbe natečaja, promocijo natečajnih fotografij in avdiovizualnih del na spletnih straneh RTV Slovenija, v tiskanih in elektronskih medijih ter drugih trženjskih orodjih, namenjenih promociji natečaja. RTV Slovenija se zavezuje, da bo zbrane osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

V primeru, da bi kdor koli zahteval od RTV Slovenija kakršno koli nadomestilo ali imel kak drug zahtevek v zvezi s pravicami, ki jih udeleženec (natečaja) prenaša na RTV Slovenija, se udeleženec zavezuje, da bo na poziv RTV Slovenija vstopil v spor in prevzel morebitne obveznosti RTV Slovenija, ki izvirajo iz tega spora.

Tanja Mojzer
Foto: Tanja Mojzer

SLONTASTIČEN POZOR!

Nova stalna razstava v Mestnem muzeju Ljubljana ponuja vpogled v zgodovino mesta Ljubljana. 

Vabljeni na ogled in fotoreportažo.