Slastni vanilijevi rogljički

15. 7. 2017

Vanilijevi roglijički so ena mojih najljubših slaščic.  Najboljši so tisti, ki so pripravljeni doma.

Za peko potrebujemo 400 gramov moke, 250 gramov masla, 140 gramov mletih orehov, 100 gramov sladkorja v prahu in vanilijev sladkor.  Rogljičke bomo na koncu še povaljali v mešanici sladkorja v prahu in vanilijevega sladkorja. 

Vse sestavine, torej moko, maslo, mlete orehe, sladkor v prahu in vanilijev sladkor, damo v večjo posodo. Počasi jih zmešamo in zgnetemo v testo. Sestavine naj bodo sobne temperature. Maslo bo lažje zmešati, če ga boste prej stopili. 

Testo oblikujemo v kepo in pustimo počivati vsaj pol ure. 

Pekač obložimo s peki papirjem in iz testa oblikujemo majhne rogljiče. Pečico segrejemo na 180-200 stopinj (odvisno od pečice) in pečemo približno 12 minut. Pri pečenju naj vam pomagajo starši, oziroma nekdo od starejših. 

Medtem v manjši posodi zmešamo sladkor v prahu z vanilijevim sladkorjem. 

Še tople rogljičke povaljamo v tej pripraljeni mešanici. 

In že se sladkamo! 

Foto: mp

mp