Kakšna je HUDOdobra TELovadnica?

11. 3. 2017

Telovadba je vedno odličen odgovor na vprašanje, kaj lahko storimo za svoje zdravje. Oglejte si zelo drzen in zanimiv videosponetek, ki prikazuje vragolije, nastale v šolski telovadnici. Hkrati pa vabljeni, da ga posnamete tudi vi in sodelujete v nagradnem natečaju. 

Dunking Devils so se kot ambasadorji pridružili projektu HUDOdobra TELOvadnica, ki ga izvajata Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. 

Dunking Devilsi so zopet posneli “odštekan” video - tokrat svoje vragolije izvajajo v šolskih telovadnicah. Namen videa je spodbuditi šolarje k zdravemu življenju, gibanju in kreativnemu izražanju.Dunking Devilsi so zopet posneli “odštekan” video - tokrat svoje vragolije izvajajo v šolskih telovadnicah. Namen videa je spodbuditi šolarje k zdravemu življenju, gibanju in kreativnemu izražanju.

Z videom vabijo vse dijake učence in mentorje slovenskih srednjih in osnovnih šol, da se prijavijo na natečaj. Pozivajo jih, naj svojo šolsko dvorano spremenijo v kreativno športno igrišče, dogajanje posnamejo in se tako potegujejo za prenovo šolske dvorane.

Kreativen športni video oz. kolaž  na temo “HUDOdobra TELOvadnica” lahko pošljete do 26. 4. 2017.Kreativen športni video oz. kolaž na temo “HUDOdobra TELOvadnica” lahko pošljete do 26. 4. 2017.

Video je del natečaja, v katerem se lahko osnovne in srednje šole potegujejo za prenovitev šolske telovadnice v vrednosti kar 55.000 evrov!

 Dunking Devils so po vsem svetu znani po svojih posebnih videih, v katerih združujejo šport in kreativnost. Med bolj znanimi so Zabijanje na vlaku, Skakanje s Savskega mostu in FC Arsenal vs. Dunking Devils.Dunking Devils so po vsem svetu znani po svojih posebnih videih, v katerih združujejo šport in kreativnost. Med bolj znanimi so Zabijanje na vlaku, Skakanje s Savskega mostu in FC Arsenal vs. Dunking Devils.

Video je treba naložiti na spletno stran www.hudodobra-telovadnica.si. Zmagovalna šola bo za nagrado prejela celostno posodobitev šolske telovadnice v vrednosti 55,000 evrov, prenovo pa bo izvedelo podjetje Elan Invent v skladu s strokovnimi priporočili Fakultete za šport.

Skupno so dosegli že več kot 80 milijonov ogledov. Za ambasadorstvo pri projektu HUDOdobra TELOvadnica so se odločili, ker sta šport in kreativnost del njihovega vsakdana in bi radi k temu spodbudili tudi šolarje.Skupno so dosegli že več kot 80 milijonov ogledov. Za ambasadorstvo pri projektu HUDOdobra TELOvadnica so se odločili, ker sta šport in kreativnost del njihovega vsakdana in bi radi k temu spodbudili tudi šolarje.

Dijake, učence in mentorje vseh slovenskih srednjih in osnovnih šol vabijo, da se prijavijo na natečaj. Posnetek oziroma fotografije, ki jih bodo naredili za natečaj, naj prikažejo uporabo športne opreme v šolski telovadnici na izviren, ustvarjalen in hudomušen način. Žirija bo pozorna tudi na pomenskost, tehnično dovršenost in estetiko posnetka, pri šolah, ki bodo prišle v ožji izbor za nagrado, pa tudi prikaz stanja šolske telovadnice.Dijake, učence in mentorje vseh slovenskih srednjih in osnovnih šol vabijo, da se prijavijo na natečaj. Posnetek oziroma fotografije, ki jih bodo naredili za natečaj, naj prikažejo uporabo športne opreme v šolski telovadnici na izviren, ustvarjalen in hudomušen način. Žirija bo pozorna tudi na pomenskost, tehnično dovršenost in estetiko posnetka, pri šolah, ki bodo prišle v ožji izbor za nagrado, pa tudi prikaz stanja šolske telovadnice.

»Z gibalnimi in športnimi dejavnostmi otrok skrbimo za njihov pravilen razvoj, ohranjanje zdravja in dobro počutje. Za varno in kakovostno vadbo pa morajo biti zagotovljene tudi ustrezne razmere. S partnerji v projektu HUDOdobra TELOvadnica želimo opozoriti ne samo na ustrezno opremljenost šolskih telovadnic, ampak tudi na učinke zdravega življenjskega sloga. V okviru tega projekta bomo na ministrstvu pripravili posodobljene standarde za opremljenost šolskih telovadnic. Veselim pa se tudi vselej kreativnih in inovativnih posnetkov in fotografij otrok, s katerimi bodo predstavljali športne rekvizite in opremo v telovadnicah.«

Dr. Maja Makovec Brenčič, Ministrica za izobraževanje, znanost in šport 

»Povprečna šolska telovadnica v Sloveniji je stara 33 let. Na Fakulteti za šport želimo s projektom spodbuditi šole k razmišljanju o prenovi telovadnic in jim predstaviti strokovna izhodišča za to. Z ustrezno opremljenostjo lahko učitelj namreč organizira vadbo kakovostneje in varneje. Posledično lahko pričakujemo vpliv na telesno zmogljivost otrok.«
Dr. Gregor Jurak s fakultete za šport.

“Dunking Devils si brez športa ne znamo predstavljati svojega življenja. Ne samo da gibanje pripomore k boljšemu zdravju, pri mladih vpliva tudi na boljšo samozavest, izboljše učne navade in poveča samodisciplino. Nam je naše športno udejstvovanje pomagalo stkati tesna prijateljstva in ustvariti uspešno ekipo, ki danes nastopa po vsem svetu. Kot ambasadorji smo pristopili k projektu, ker želimo mlade spodbuditi, da so tudi sami čim bolj telesno dejavni. Pri tem pa jim želimo sporočiti, da so pri gibanju in prikazovanju gibanja na kameri lahko izredno kreativni, kar smo pokazali tudi v videoposnetku.”

Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils

“Za zagotavljanje kakovostne, predvsem pa varne vadbe želimo z vključitvijo v projekt HUDOdobra TELOvadnica opozoriti na nujnost posodobitve šolskih telovadnic. Gre se za edinstven projekt in komaj čakamo, da izpolnimo končni cilj, nagradimo in opremimo šolsko telovadnico z izjemno kakovostno športno opremo v vrednosti kar 55.000 evrov. Vse osnovne in srednje šole vabimo k sodelovanju in pošiljanju kreativnih posnetkov in fotografij.”

Elan Inventa, d. o. o., Marko Meden.

T. M.
Foto in video: Natečaj HUDOdobra telovadnica