Video: Pandja dvojčka

9. 3. 2017

Fu Feng in Fu Ban sta pol leta stari pandi. Dobro sta se že naučila plezati, zato jima vragolije na drevesnih deblih včasih prepreči mama Yang Yang.

Se ju spomniš, malih črno-belih kepic? Skotila sta se na začetku avgusta lani v avstrijskem živalskem vrtu Schoenbrunn pri Dunaju. Po starem običaju so jima imena izbrali šele, ko sta bila stara sto dni. Ko smo zadnjič pisali o njima, naj bi ju poimenovali Fu Long in Fu Feng, prvo ime, ki so ga predlagali obiskovalci živalskega vrta, pa so zadnji hip spremenili. 

Ko se pande skotijo, so videti kot male podgane brez dlake. Da bosta Fu Feng in Fu Ban zrasla do svoje polne velikosti, pa bo potrebnih še pet do sedem let. Zdaj tehtata malo več kot deset kilogramov, do takrat pa jih bosta pridobila še vsaj zavidljivih sto! Za to bo treba pojesti še veliko bambusa ... Si vedel, da si liste z močnih vej lahko postrežejo zato, ker imajo na vsaki roki po pet prstov?

Te zanima, kaj vse že znata mali pandi? Oglej si spodnji video, kjer lahko vidiš še, kako pandja mama Yang Yang enega od dvojčkov, ki se je vzpenjal previsoko, prime s svojim gobčkom!Te zanima, kaj vse že znata mali pandi? Oglej si spodnji video, kjer lahko vidiš še, kako pandja mama Yang Yang enega od dvojčkov, ki se je vzpenjal previsoko, prime s svojim gobčkom!

Fu Feng in Fu ban rada grizljata bambusove liste, trše dele palic pa uporabljata kot igrače. 

Foto: Iz videa
Video: Reuters
E. V.