Pravljice, nikoli vas ni preveč!

7. 3. 2017

Le kdo ne obožuje pravljic? Prav vsi jim z veseljem prisluhnemo, tako otroci kot starši, stari starši in sploh vsi. Prijetno nam pobožajo srce in razširijo obzorje. Tokrat vam ponujamo seznam, kje lahko pravljicam prisluhnete v živo.

V Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani bo v mesecu marcu zelo pravljično. 

Torek, 14. marec ob 17. uri v MKL, Knjižnici Otona Župančiča, Kersnikova 2, Ljubljana, 2. nadstropje

Pravljica: Jenni Desmond - Albertovo drevo

Prišla je pomlad in medved Albert se je prebudil iz dolgega zimskega spanja. Sneg je že skopnel v žuboreč potoček in kosmatinec se je počasi napotil proti svojemu najljubšemu kotičku v gozdu. In to je - k svojemu drevesu (Prevod iz angleščine).

Pripoveduje Ida Mlakar Črnič.

Pravljica Albertovo drevo bo na sporedu 14. marca. Pravljica Albertovo drevo bo na sporedu 14. marca.

Torek, 28. marec ob 17. uri v MKL, Knjižnici Otona Župančiča, Kersnikova 2, Ljubljana, 2. nadstropje
Pravljica: Jill Murphy: Pet minut miru

Slonja mama ima dela čez glavo, saj ima tri živahne otroke. Poleg tega malčke zaposluje cel kup dejavnosti, v katere radi vključujejo tudi svojo mamo. Nič čudnega torej, če si njihova roditeljica želi imeti vsaj pet minut miru na dan. (Prevod iz angleščine). Pripoveduje Ida Mlakar Črnič.

Slonja mama bi si želela pet minut miru. Slonja mama bi si želela pet minut miru.
Četrtek, 23. marec ob 17. uri, v MKL, Knjižnici Otona Župančiča, Kersnikova 2, Ljubljana, 2. nadstropje
Pravljična gibalnica
Pravljica: Alfred Könner - Biser sreče

Sita je zelo revna indijska deklica. Mami pomaga tako, da vsak dan pase kokoške. Ker je sonce vroče in zemlja izsušena, se nekega dne s čolničkom in kokoškami odpravi na bližnji otoček.

Na pravljični gibalnici bomo zgodbo doživeli na nov način – z gibanjem, ki temelji na pravljični jogi za predšolske otroke. Spoznavali bomo svet živalskih asan in se učili pozornosti, ravnotežja ter sproščanja. Vadba je namenjena otrokom in odraslim: očkom, mamicam, dedkom, babicam ... S seboj prinesite podlogo za vadbo in toplo odejo. Ker je število vadečih omejeno na največ 15 parov (otrok in odrasli skupaj), zbiramo predhodne prijave na e-naslov pionirska@mklj.si ali na telefonsko številko 01/ 308 51 61 do zasedbe prostih mest.

Gibalnico vodi Ida Mlakar – pravljičarka in učiteljica joge za odrasle in otroke.

Biser sreče je pravljica, ki pa jo boste lahko spoznali prek pravljične gibalnice. Biser sreče je pravljica, ki pa jo boste lahko spoznali prek pravljične gibalnice.
T. M.
Foto: Naslovnice pravljic