Valentinov zajtrk

14. 2. 2017

Danes bomo pripravili zajtrk. Valentinovo seveda ni edini dan, ko lahko tistim, ki jih imate radi, postrežete s srčki. 

Za pripravo potrebujete polovico hrenovke, manjše jajce, zobotrebec, zeleno in rdečo jabolko, modelček v obliki srčka za peko piškotov, ponev, kapljico olja oziroma maščobe in nož.

Hrenovko prerežemo po sredini, ne čisto do konca.

Nato jo zavijemo v obratni smeri in konca "spnemo" z zobotrebcem. V ponvi segrejemo maščobo in tako pripravljeno hrenovko damo vanjo. 

Ko se hrenovka malo popeče, v njeno sredino dodamo še jajce. 

 Medtem ko se hrenovka in jajce pečeta, pripravimo jabolki. Potrebujemo zeleno in rdečo in modelček za piškote. 

 Modelček potisnemo v jabolko, da dobimo lepo srčkasto obliko. 

Enako ponovimo na drugem jabolku in nato z nožem oba srčka izrežemo, ter ju zamenjamo. Zelenega damo rdečemu, rdečega pa zelenemu jabolku.

Še krožnik, vilice in košček kruha in pojedina se lahko začne. 

Dober tek! 

Foto: mp

mp