Kako zakuhaš dober šolski spis?

13. 2. 2017 - Nova rubrika o šolskih spisih

Kako izbrati dober naslov, kako poiskati svoj slog in zakaj je pri spisu dobro biti iskren, vse to in še več, ti bo svetoval mladinski pisatelj Tomo Kočar.

Spisi bi morali biti zabavni, kar nekaj otrok pa bi se ob najavi šolskega spisa pri slovenščini najraje skrilo pod mizo. Si tudi ti med njimi? Kaj lahko storiš, da ne bo več tako, boš izvedel v novi rubriki Napiši spis.

Tomo je za otroke napisal več kot dvesto pravljic.Tomo je za otroke napisal več kot dvesto pravljic.

Med njegove najbolj znane spadajo knjige o lumpih, in sicer: Lumpi iz 3. a, Lumpi iz 3. a se ne dajo, Spet lumpi iz 3. a, Lumpi iz 3. a so romantični. Morda pa si slišal še za njegove knjige Ime mi je Vuf, Začarane pravljice, Miške na počitnicah in druge pravljice, Škatla, Razvajeni deček, Prava malenkost ... Tomo je napisal tudi ogromno pravljic, ki se predvajajo na 1. programu Radia Slovenija v oddaji Lahko noč, otroci. Tomo je torej nekdo, ki mu pri pisanju spisov zares lahko zaupamo.

Foto: MMC RTV SLO
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Že tretjo sezono je tukaj tečaj angleščine samo na Bansijevi spletni strani. Vse do 4. decembra 2017. Vsak ponedeljek nov del. Čas za ogled posameznega dela je natanko en teden. 
9. del (do 20.11. do 7.00 zjutraj)