Kako je biti Alfred in kako Superman?

15. 3. 2017

V teh dneh si v slovenskih kinematografih še vedno lahko ogledate film Lego Batman. Je malce drugačen, saj v njem nastopajo različni junaki (Superman, Robin, Alfred in drugi). Vas zanima, kako pa se je preleviti v enega izmed teh junakov kar po mikrofonu? To nam bosta povedala Superman in Alfred. 

Sinhronizirane različice animiranih filmov znajo biti vedno zelo zabavne, kajti v tem primeru se ob filmu lahko resnično sprostimo in nasmejimo. Za mnenje o tem, kakšen je Superman in kakšen je Alfred, ki kot junaka nastopata v filmu Lego Batman, smo povprašali Marjana Buniča in Jerneja Kunterja, ki sta lika tudi glasovno upodobila. 

Marjan Bunič, ki je upodobil Alfreda: 

Kakšen je Alfred? Kaj je njegova največja posebnost? Katerega animiranega junaka si še želite sinhronizirati v prihodnje?

"Alfred pod zunanjo podobo zadržanosti, hladnosti, vestnosti in poslušnosti skriva pustolovsko dušo, ki plane na prosto ob nepredvidljivih nevarnostih ob Batmanu - v njih po otročje uživa. Do Batmana pa čuti očetovsko skrb, ki jo lahko zaradi svojega položaja služabnika izrazi le s cinizmom. Če bi mu kdaj res uspelo sleči svoj oklep formalnosti, bi najbrž razposajeno skakal po lužah ter se hkrati smejal in jokal kot otrok. V prihodnje bi bilo zelo lepo spet delati prijaznega Slončka Benjamina, svojevrsten izziv pa bi bil prav gotovo Homer Simpson."

Alfred, ki je v mnogočem Batmanu nekakšen oče, nenehno ga namreč spodbuja, naj v vsakem pogledu preseže sam sebe. Sijajno pripravi jastoga na francoski način.Alfred, ki je v mnogočem Batmanu nekakšen oče, nenehno ga namreč spodbuja, naj v vsakem pogledu preseže sam sebe. Sijajno pripravi jastoga na francoski način.

Jernej Kuntner, ki je upodobil Supermana: 

Je bolje biti Superman ali Batman?

Če si z Zemlje, je bolje biti Batman, če pa si iz vesolja, pa vsekakor Superman.

S čim bo gledalce filma Batman junak Superman najbolj navdušil?

Supermana je v tej risanki malo, konec koncev govori risanka o Batmanu. Navduševal pa bo s svojo supemanskostjo.

Sta Superman in Batman prijatelja?

Tu, v tej risanki, niti ne. Sta predstavljena kot tekmeca, ker pa je Batman glavni, je Superman predstavljen malo manj simpatično. Saj je vendar vesoljec.

Katerega animiranega junaka si še želite sinhronizirati v prihodnje?

Joj, premalo poznam stripe. Mogoče pa bi rad, ko bo enkrat animiran strip Meksikajnarji, igral cesarja Maksimiljana.

Kot rečeno, je animirani film še vedno na sporedih po slovenskih kinematografih. Zanj smo podeljevali tudi vstopnice. Še vedno pa ste vabljeni, da narišete katerega od junakov in nam risbice pošljete na bansi@rtvslo.si

Tanja Mojzer
Foto in video: Blitz film