Drugačno drevesce

22. 12. 2016

Danes bomo izdelali nekoliko drugačno, praznično drevesce iz naravnih materialov. 

Poleg tega da je nekaj posebnega in izdelano iz naravnih materialov, je tudi super rešitev, če imamo v stanovanju premalo prostora, da bi postavili klasično drevesce. Ali pa imamo domače živali, ki lahko ponagajajo in ga prevrnejo.

Za izdelavo potrebujete poljubno število različno dolgih palic, ki jih naberete v bližnjem gozdu. Palice narežite tako, da boste dobili trikotno obliko oziroma obliko smreke. 

Poleg tega potrebujete še žico in klešče, s katerimi boste žico najlažje odrezali. 

Najbolje je, če začnete na zgornjem koncu in tako najprej en konec žice ovijete okoli najkrajše veje. Drugi konec poravnajte in ga ovijte okoli naslednje. Tako nadaljujte vse do konca. 

Vsake toliko časa drevesce dvignite v zrak, tako boste preverili, ali bo končni izdelek lepo visel. Če je postrani, ga popravite in nadaljujte.

Ko ste končali nanj obesite okraske. Ker je izdelan iz naravnih materialov, bo najlepše, če bodo tudi okraski takšni. Nekaj idej lahko najdete tudi tukaj, med drugim smo ustvarjali obeske iz cimetovih palčkobeske iz storžev in pomaranč in zvezdice iz vejic. Dodate lahko tudi posušena jabolka in pomaranče, janeževe zvezdice in drugo.

Želim vam prijetno ustvarjanje, zelo pa bom vesel, če boste svoje izdelke delili z menoj. Pišite mi na bansi@rtvslo.si.

Foto: mp

mp