VIDEO: Pigmejski povodni konj se nauči plavati

12. 7. 2017

Pigmejski ali pritlikavi povodni konji so veliko manjši od njihovih velikih bratrancev. V divjini jih živi samo še okrog dva tisoč. Mladička te vrste imajo tudi v živalskem vrtu v Veliki Britaniji.

Mamica Wendy in oče Oliver sta se ga razveselila pred približno dvema mesecema. Kako je prvič zaplaval v bazenu, si oglej v spodnjem videu.

 Obiskovalci živalskega vrta bodo v naslednjih dneh tudi izbrali novo ime malega povodnega konja. Izbirali bodo lahko med imeni Derek, George, Walter in Norbert.Obiskovalci živalskega vrta bodo v naslednjih dneh tudi izbrali novo ime malega povodnega konja. Izbirali bodo lahko med imeni Derek, George, Walter in Norbert.

Pigmejski povodni konji spadajo med nočne živali. Izvirajo iz zahodne Afrike, kjer so zaradi izginjujočih močvirij in gozdov, ki se krčijo zaradi sečnje lesa, prišli med ogrožene vrste.

Prehranjujejo se z rastlinjem, dočakajo lahko od 30 do 50 let, sicer pa večino svojega časa preživijo v in ob vodi. Zato seveda morajo znati plavati - oglej si, kako se naučijo!

Čeprav nekateri pravijo, da so po videzu podobni prašičkom, pa z njimi niso čisto nič v sorodu. Si moraš misliti, da so najbližji še živeči sorodniki povodnih konjev kiti?

Video: APTN
Foto: Iz videa
E. V.