Najboljši vratar

18. 10. 2016

Imaš rad nogomet? Matijo zanima, kdo so najboljši vratarji leta 2016.

Najboljše nogometaše za njihove dosežke preteklega leta šele v januarju vsako leto razglasijo na podelitvi, ki se imenuje FIFA Zlata žoga. Ker leta še ni konec, bi najboljšega težko izbrali, zagotovo pa je med njimi slovenski vratar Jan Oblak.

Jan (na fotografiji brani žogo skrajno desno) igra za španski klub Atletico Madrid. V nedavnem španskem prvenstvu je na osmih tekmah dobil samo tri gole, vse druge pa je uspešno ubranil.Jan (na fotografiji brani žogo skrajno desno) igra za španski klub Atletico Madrid. V nedavnem španskem prvenstvu je na osmih tekmah dobil samo tri gole, vse druge pa je uspešno ubranil.

Za enega najboljših vratarjev na svetu velja italijanski nogometaš Gianluigi Buffon, ki je bil leta 2003 pri Združenju evropskih nogometnih zvez UEFA razglašen za najboljšega vratarja.Za enega najboljših vratarjev na svetu velja italijanski nogometaš Gianluigi Buffon, ki je bil leta 2003 pri Združenju evropskih nogometnih zvez UEFA razglašen za najboljšega vratarja.

Kaj pa Nemec Manuel Neuer, si ga že videl na igrišču? Igra za ekipo Bayern. Na svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji je dobil nagrado za najboljšega vratarja prvenstva, lani pa je dobil tudi zlato žogo.Kaj pa Nemec Manuel Neuer, si ga že videl na igrišču? Igra za ekipo Bayern. Na svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji je dobil nagrado za najboljšega vratarja prvenstva, lani pa je dobil tudi zlato žogo.

Matija, hitro poglej še, kdo so najbolj znani nogometaši. Kateri izmed vratarjev pa se tebi zdi najboljši? Piši mi na bansi@rtvslo.si.

Bansi

Foto: EPA
E. V.