NAGRADNO: Vstopnice za Maligrad!

14. 10. 2016

Si radi ogledujete miniaturne razstave? Ča ja, ste vabljeni na ogled razstave Maligrad v Termah Čatež. Poklanjamo 2x2 vstopnici ali eno družinsko za 4 osebe. 

Spoznajmo Maligrad

Gre za edinstveno razstavo – svet gradov v malem. Nahaja se v Termah Čatež, odprta pa je vse od konca leta 2015. 

Slovenci smo lahko ponosni, saj je to prvi tovrsten projekt v celotni Evropi, v katerem je predstavljenih 15 maket gradov iz 13 držav sveta in 2 maketi zgodovinskih bitk. Razstava predstavlja vso lepoto in čarobnost grajske arhitekture različnih držav in obdobij. Namenjena je seveda obiskovalcem vseh starosti – še posebej šolarjem.Slovenci smo lahko ponosni, saj je to prvi tovrsten projekt v celotni Evropi, v katerem je predstavljenih 15 maket gradov iz 13 držav sveta in 2 maketi zgodovinskih bitk. Razstava predstavlja vso lepoto in čarobnost grajske arhitekture različnih držav in obdobij. Namenjena je seveda obiskovalcem vseh starosti – še posebej šolarjem.

Razstava se nahaja v zaprtih prostorih, makete so izdelane iz sodobnih materialov in tehnologije, gradovi so pa tudi različno osvetljeni. 

Osvetlitev gradov je zelo premišljeno ustvarjena, saj vsebuje zunanjo, notranjo in čelno osvetlitev, zaradi nje pa lahko občudujemo lepoto dnevne, večerne in nočne podobe gradov.Osvetlitev gradov je zelo premišljeno ustvarjena, saj vsebuje zunanjo, notranjo in čelno osvetlitev, zaradi nje pa lahko občudujemo lepoto dnevne, večerne in nočne podobe gradov.

»Odličnost v detajlih!« - je slogan, ki leži v jedru zamisli celotnega projekta Castles (Gradovi). Viišina figuric vojakov na prizoriščih bitk je samo 2,5 centimetra, vsaka od njih pa ima tudi povsem svoj, unikaten obraz, ki so ga mojstri ročno poslikali.»Odličnost v detajlih!« - je slogan, ki leži v jedru zamisli celotnega projekta Castles (Gradovi). Viišina figuric vojakov na prizoriščih bitk je samo 2,5 centimetra, vsaka od njih pa ima tudi povsem svoj, unikaten obraz, ki so ga mojstri ročno poslikali.

Ob maketah se nahajajo osnovni podatki o razstavljeni zgradbi.Ob maketah se nahajajo osnovni podatki o razstavljeni zgradbi.

Razstavni prostor je zasnovan tako, da ponuja tudi posebne cone za počitek, kjer lahko občudujete lepoto gradov sede na udobnih klopeh.Razstavni prostor je zasnovan tako, da ponuja tudi posebne cone za počitek, kjer lahko občudujete lepoto gradov sede na udobnih klopeh.

V prostorih obratuje tudi otroški kotiček, kjer otroci lahko narišejo in si celo postavijo svojo lastno trdnjavo ali grad iz kinetičnega peska. V prostorih obratuje tudi otroški kotiček, kjer otroci lahko narišejo in si celo postavijo svojo lastno trdnjavo ali grad iz kinetičnega peska.

Za starejše otroke pa je na voljo tudi zanimiv kviz z darili.Za starejše otroke pa je na voljo tudi zanimiv kviz z darili.

 Pravno obvestilo:

Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira, hrani in obdeluje zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov bansi@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu takšnega sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih 5 dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal.

 

 Ste vedeli, da so pri gradnji znamenitega nemškega gradu Neuschwanstein uporabljali najnaprednejšo tehnologijo takratnega časa? Na primer za lažji prevoz materiala na gradbišče so zgradili železniški žerjav, poleg tega pa so zagnali tudi vlečna vozila – premične motorje, prototipe avtomobilov. Da bi položili temelje, so morali razstreliti približno osem metrov skale.Ste vedeli, da so pri gradnji znamenitega nemškega gradu Neuschwanstein uporabljali najnaprednejšo tehnologijo takratnega časa? Na primer za lažji prevoz materiala na gradbišče so zgradili železniški žerjav, poleg tega pa so zagnali tudi vlečna vozila – premične motorje, prototipe avtomobilov. Da bi položili temelje, so morali razstreliti približno osem metrov skale.

Tanja Mojzer
Foto: Maligrad