Tinkara Kovač zapela ob 5. svečki

28. 9. 2016

Šola angleščine Helen Doro English, ki jo predstavljamo tudi na Bansijevem portalu, in sicer s kratkimi nimiranimi filmčki, ki bodo na sporedu vse do 28. novembra, je praznovala peto obletnico obstoja v Sloveniji. Ob tej priložnosti je ljubljanski center obiskala tudi znana slovenska pevka, Tinkara Kovač. 

Ravno ko je v zraku zadišalo po jeseni in je narava začela barvati listje v tople odtenke, so v Helen Doron English Ljubljana proslavili svojo 5. obletnico delovanja v Sloveniji in uradno odprli vrata novega, sodobnega in večjega centra, ki bo zdaj lahko sprejel tudi do 200 novih tečajnikov. Pridružila se jim je Tinkara Kovač, ki je otroke razveselila s prav posebnim venčkom otroških pesmi iz repertoarja Helen Doron. Otroci so se na delavnicah v angleškem jeziku zabavali s svojimi priljubljenimi junaki, sladkali s torto velikanko ter se razveselili nagrad Helen Doron in poučnih pozornosti. 

Tinkara Kovač je starše in otroke dodatno navdušila s skladbo Round & Round v slovensko-angleški kombinaciji, s čimer je še bolj poudarila lepoto, ki jo prinaša moč prepletanja več jezikov.Tinkara Kovač je starše in otroke dodatno navdušila s skladbo Round & Round v slovensko-angleški kombinaciji, s čimer je še bolj poudarila lepoto, ki jo prinaša moč prepletanja več jezikov.

Sicer pa so otroci uživali v jesensko obarvanih ustvarjalnih delavnicah, spoznavali tehnologijo obogatene resničnosti v digitalnem kotičku in se udeležili učnih dejavnosti v sklopu predstavitev posameznih programov Helen Doron. Sočasno so se starši zabavali ob spremljevalnem programu, kjer so z bučnim aplavzom sprva pozdravili uspehe te šole angleščine v Sloveniji in se prav tako veselili ob nastopu Tinkare Kovač. 

Tinkara je poskrbela za pravo otroško glasbeno poslastico, saj so se ji pri petju pridružili tako najmlajši kot tudi odrasli.Tinkara je poskrbela za pravo otroško glasbeno poslastico, saj so se ji pri petju pridružili tako najmlajši kot tudi odrasli.

"Gala je bila del prve generacije tečajnikov Helen Doron v Kopru in zelo kmalu smo v družini vzljubili to posebno metodo učenja jezika. Zdaj je pri svojem tretjem letu tečaj začela tudi Alma, tokrat v Sežani, in vsi se že veselimo skupnega petja v angleščini. Otroci se namreč čisto neopazno naučijo tujega jezika, starši pa se čudimo ob obisku tuje države, kako naši otroci kar spregovorijo v angleščini."

Tinkara Kovač o svojih dveh hčerkah in njunem učenju angleščine. 

Ljubljanski center, ki stoji na Šmartinski cesti, je ravno ob 5. obletnici dobil dodatne prostore. Ljubljanski center, ki stoji na Šmartinski cesti, je ravno ob 5. obletnici dobil dodatne prostore.

Kot se spodobi za odprtje novih prostorov, je bilo seveda treba prerezati trak. To nalogo je imela Nina Žerjal, ki je pred petimi leti idejo o hkratnem učenjua ngleščine z materinim jezikom pripeljala v Slovenijo. Kot se spodobi za odprtje novih prostorov, je bilo seveda treba prerezati trak. To nalogo je imela Nina Žerjal, ki je pred petimi leti idejo o hkratnem učenjua ngleščine z materinim jezikom pripeljala v Slovenijo.

Nove prostore ljubljanskega centra so tako preplavili nasmehi in tudi kakšna solzica sreče ob uvodnem govoru Nine Žerjal, vodje ljubljanskega centra in master franšizija za Slovenijo:

»Praznujemo, in to iz več razlogov! Praznujemo, da nam je dano delati v novih, večjih in lepših prostorih. Praznujemo vse, kar nam je uspelo doseči v zadnjih 5 letih, ko sem začela sama z noro idejo in velikimi sanjami, ki danes postajajo resničnost. Praznujemo, ker nismo odnehali, ko je bilo res težko, in se danes lahko s ponosom govorimo o dosežkih zadnjih petih let.«

Delavnice in predstavitvene urice so bile na voljo dojenčkom od 3 mesecev kot tudi otrokom do 3 let (programa Baby’s Best Start in It’s a Baby Dragon), otrokom od 3 do 6 let (program Fun with Flupe) in otrokom od 6 do 12 let (programJump with Joey in letošnja novost - Polly Reads and Writes). Starejši najstniki od 12 do 19 let pa so lahko dodatne informacije o tečajih Teen English poiskali na infotočki, kjer je potekala tudi nagradna igra.Delavnice in predstavitvene urice so bile na voljo dojenčkom od 3 mesecev kot tudi otrokom do 3 let (programa Baby’s Best Start in It’s a Baby Dragon), otrokom od 3 do 6 let (program Fun with Flupe) in otrokom od 6 do 12 let (programJump with Joey in letošnja novost - Polly Reads and Writes). Starejši najstniki od 12 do 19 let pa so lahko dodatne informacije o tečajih Teen English poiskali na infotočki, kjer je potekala tudi nagradna igra.

Na Bansijevi spletni strani poiščite rubriko Angleška šola in spremljajte animirane filmčke, ki so na voljo od ponedeljka do ponedeljka. Trenutno smo pri tretjem delu; vseh pa bo na voljo 12. Na Bansijevi spletni strani poiščite rubriko Angleška šola in spremljajte animirane filmčke, ki so na voljo od ponedeljka do ponedeljka. Trenutno smo pri tretjem delu; vseh pa bo na voljo 12.

Mednarodna franšizna mreža, ki že 31 let uspešno poučuje angleščino otroke vseh starosti in katere del je tudi Helen Doron Slovenija vse od leta 2011, obsega več kot 900 učnih centrov v 35 državah v Evropi, Aziji in Južni Ameriki. V Sloveniji deluje skupno 11 franšiz, in sicer v Celju, Kopru, Kranju, Lendavi, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, na Ptuju, v Sežani in od letos v Novem mestu.Mednarodna franšizna mreža, ki že 31 let uspešno poučuje angleščino otroke vseh starosti in katere del je tudi Helen Doron Slovenija vse od leta 2011, obsega več kot 900 učnih centrov v 35 državah v Evropi, Aziji in Južni Ameriki. V Sloveniji deluje skupno 11 franšiz, in sicer v Celju, Kopru, Kranju, Lendavi, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, na Ptuju, v Sežani in od letos v Novem mestu.

Metoda šole Helen Doron English je posebna v tem, da učitelji sproti ne prevajajo besed, temveč se otroci in učenci učijo angleščine z igramir, plesom in pesmimi. V učilnicah tudi ni stolov in miz tako kot v klasični šoli. Metoda šole Helen Doron English je posebna v tem, da učitelji sproti ne prevajajo besed, temveč se otroci in učenci učijo angleščine z igramir, plesom in pesmimi. V učilnicah tudi ni stolov in miz tako kot v klasični šoli.

Še več fotografij s praznovanja 5. obletnice si lahko ogledate na tej povezavi. 

Tanja Mojzer
Foto: Sara Nunič Klun 

SLONTASTIČEN POZOR!