Poklanjamo 5 pobarvank!

21. 9. 2016

Poklanjamo pet izjemno zanimivih in izobraževalnih dvojezičnih pobarvank, ki vsebujejo na eni strani slike originalov znanih slovenskih slikarjev, na drugi strani pa je na voljo seveda le obris te slike, ki čaka, da jo pobarvate vi. Dovolj dober razlog za sodelovanje v nagradni igri?

Pobarvanke so postale svetovni trend. Številne raziskave so pokazale, da imajo veliko dobrih učinkov na mlade in na starejše, saj umirjajo stres, odvračajo pozornost od digitalnih medijev in spodbujajo ustvarjalnost. Hkrati pa je pobarvanka z naslovom Raziskujmo in pobarvajmo slike v Narodni galeriji tudi izjemno poučna in nedolgočasna. Pobarvanke so postale svetovni trend. Številne raziskave so pokazale, da imajo veliko dobrih učinkov na mlade in na starejše, saj umirjajo stres, odvračajo pozornost od digitalnih medijev in spodbujajo ustvarjalnost. Hkrati pa je pobarvanka z naslovom Raziskujmo in pobarvajmo slike v Narodni galeriji tudi izjemno poučna in nedolgočasna. 

Ta izjemno dodelana pobarvanka je nastala v sodelovanju z Narodno galerijo in Založbo Hart. Kot rečeno vsebuje 16 priljubljenih motivov, ki so na ogled v Stalni zbirki. Slovenski in angleški jezik pa bo pritegnil pozornost tako otrok kot odraslih.

 Primer pobarvanke, ki se je lahko lotite po vzoru originala na levi strani ali pa Sv. Jurija z zmajem pobarvate povsem po svoje. Primer pobarvanke, ki se je lahko lotite po vzoru originala na levi strani ali pa Sv. Jurija z zmajem pobarvate povsem po svoje.

Ilustracije vseh pobarvank je po izvirnikih upodobil Marko Kočevar. Ilustracije vseh pobarvank je po izvirnikih upodobil Marko Kočevar.

Hkrati s predstavitvijo pobarvanke pa vas lahko pobavimo še na ustvarjalni dogodek odprtih vrat, ki bo v četrtek, 22. septembra od 18. do 22. ure v Narodni galeriji.

Vsak, ki želi risati pred umetninami v čudovitem vzdušju Narodne galerije, je toplo dobrodošel. Brezplačno bodo na razpolago risarski pripomočki kot so papir, svinčniki, podloge, štafelaji, galerijski stoli, uslužbenci Narodne galerije pa vam bodo pomagali tudi z uporabnimi risarskimi nasveti.

"Sploh ni pomembno, kakšna risba nastane, glavno je, da pri risanju uživate. V sebi lahko najdete umetnika ali pa ne. Lahko narišete Kobilčino Kofetarico ali pa svojo Kofetarico. Vabimo vas, da si umetnine pogledate od blizu. V pomoč pri risanju vam bodo akademski slikar in pedagog Andrej Brumen Čop, stripar in umetnostni zgodovinar Jakob Klemenčič ter akademski slikarki in galerijski animatorki Tanja Milharčič in Teja Vučko. Obiskovalce vabimo, da se ustavijo ob umetnini ali dveh in prerišejo kompozicijo ali le kakšen detajl s svoje najljubše umetnine. Prav tako bodo lahko postavili vprašanja o svojih najljubših delih, saj bosta ves večer prisotna tudi galerijska kustosa dr. Andrej Smrekar in dr. Ferdinand Šerbelj.

Poskrbljeno bo tudi za družine, otroci bodo pa lahko barvali pred Narodno galerijo, risali v Galovi sobi in pred umetninami ter pobarvali motiv iz naše nove pobarvanke Raziskujmo in pobarvajmo slike v Narodni galeriji. Kot je rekel slavni slikar Paul Klee: Risanje je preprosto črta, ki jo mahne na sprehod.

Direktorica Narodne galerije dr. Barbara Jaki.

Kako boste pobarvali Blejsko jezero in otoček na njem? Kako boste pobarvali Blejsko jezero in otoček na njem?

Kofetarica, ki seveda pije kavico. Kako ji boste pobarvali kapuco?Kofetarica, ki seveda pije kavico. Kako ji boste pobarvali kapuco?

Pravno obvestilo:

Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira, hrani in obdeluje zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov bansi@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu takšnega sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih 5 dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal.

Tanja Mojzer

Foto: Pobarvanka raziskujmo in pobarvajmo slike v Narodni galeriji.