Zakaj je plavanje zdravo?

10. 7. 2017

Poletje je čas, ko plavamo najpogosteje, saj nas vroče temperature kar vabijo, da se osvežimo v morju, bazenu, reki ali potoku. Plavanje pa ni le prijetno, temveč je tudi zelo zdravo. Vas zanima, zakaj?

Največje prednosti plavanja - veste, katere so? Naj jih naštejemo le nekaj: plavanje utrjuje mišice po prav vsem telesu. Krepi vaše srce in ožilje. Imeli boste dobro razvite hrbtne in trebušne mišice, pa tudi mišice na rokah in nogah. Še več podrobnosti o tem, zakaj je plavanje zdravo, pa v videoprispevku: 

Pri plavanju pa nikoli ne smemo pozabiti na varnost. Predvsem pri skakanju v vodo, potapljanju in pri raznih družabnih igrah v vodi. Vedno se prepričajmo o globini, pa tudi, ali so na dnu kake za nas morebiti nevarne skale, v katere bi se lahko pomotoma udarili. 

Plavanje je zelo zdravo, saj si pri njem razgibamo prav vse telo. Plavanje je zelo zdravo, saj si pri njem razgibamo prav vse telo.

V radijskem ringaraju lahko prisluhnete še pravljici o plavanju: 

T. M.
Foto: Jaka Vinšek/BoBo
Video in avdio: RTV Slovenija

SLONTASTIČEN POZOR!

Že tretjo sezono je tukaj tečaj angleščine samo na Bansijevi spletni strani. Vse do 4. decembra 2017. Vsak ponedeljek nov del. Čas za ogled posameznega dela je natanko en teden. 
9. del (do 20.11. do 7.00 zjutraj)