Muzikal Peter Pan

22. 5. 2016

V glasbeni šoli Risto Savin Žalec so že tretje leto zapored ob zaključku šolskega leta pripravili posebno predstavo, v kateri učenci pojejo, plešejo in igrajo. Profesorici petja Biljani Ivanović Bibi pa je letos uspelo učence pripraviti za kar tri tovrstne predstave - muzikale. 

Profesorica petja, sicer pa tudi sopranistka, Biljana Ivanović - Biba, je že tretje leto zapored učence pripravila za izvedbo precej zahtevnega odrskega dela - muzikala. Profesorica petja, sicer pa tudi sopranistka, Biljana Ivanović - Biba, je že tretje leto zapored učence pripravila za izvedbo precej zahtevnega odrskega dela - muzikala. Petje, ples, igra, scenografija in kostumografija v muzikalu Peter Pan je bila izvedena zelo profesionalno. Učenci so se izjemno vživeli vsak v svojo vlogo!Petje, ples, igra, scenografija in kostumografija v muzikalu Peter Pan je bila izvedena zelo profesionalno. Učenci so se izjemno vživeli vsak v svojo vlogo!

Mi smo se udeležili uprizoritve muzikala Peter Pan, ki so jo v celoti izvedli učenci, ki obiskujejo ure petja ali igranja na določen glasbeni inštrument v glasbeni šoli v Žalcu. Energija v garderobi pred samo predstavo in tudi na odru je bila izjemno pozitivna. Učenci, predvsem nižjih razredov osnovnih šol, so presenetili svoje starše in sorodnike, ki so v razprodani dvorani potočili tudi kakšno solzico sreče. Muzikal Peter Pan je bil do sedaj v dvorani Glasbene šole Risto savin žalec odigran le dvakrat, obakrat so bile na voljo brezplačne vstopnice. 

Skupno je nastopilo okrog 25 učencev, intenzivne vaje pa so potekale v zadnjih dveh mesecih. 

Učenje petja, igre, ideja o kostumih in sceni ter prevod pesmi, ki so jih prepevali otroci v živo, je delo profesorice Biljane Ivanovič Bibe. Peter Pan pa je le eden izmed treh muzikalov, ki so v letošnjem šolskem letu nastali v glasbeni šoli Žalec. V prihodnjih tednih bo namreč na ogled še muzikal Adamsovi in pa Chichago, za učence in učenke nekoliko višjih razredov osnovne šole. 

Vabljeni k ogledu fotografij, ki so nastale pred predstavo in seveda tudi tistih z odra. V tem prispevku pa si lahko ogledate odlomke in izjave iz zakulisja muzikala Annie, ki je nastal ob zaključku šolskega leta 2013/14. Kar se tiče igralske zasedbe gre v veliki večini za iste učence. 

Besedilo, fotografije in snemanje: Tanja Mojzer
Montaža videa: Maja Ikanović

SLONTASTIČEN POZOR!

Že tretjo sezono je tukaj tečaj angleščine samo na Bansijevi spletni strani. Vse do 4. decembra 2017. Vsak ponedeljek nov del. Čas za ogled posameznega dela je natanko en teden. 
6. del (do 30.10. do 7.00 zjutraj)