Muzikal Peter Pan

22. 5. 2016

V glasbeni šoli Risto Savin Žalec so že tretje leto zapored ob zaključku šolskega leta pripravili posebno predstavo, v kateri učenci pojejo, plešejo in igrajo. Profesorici petja Biljani Ivanović Bibi pa je letos uspelo učence pripraviti za kar tri tovrstne predstave - muzikale. 

Profesorica petja, sicer pa tudi sopranistka, Biljana Ivanović - Biba, je že tretje leto zapored učence pripravila za izvedbo precej zahtevnega odrskega dela - muzikala. Profesorica petja, sicer pa tudi sopranistka, Biljana Ivanović - Biba, je že tretje leto zapored učence pripravila za izvedbo precej zahtevnega odrskega dela - muzikala. Petje, ples, igra, scenografija in kostumografija v muzikalu Peter Pan je bila izvedena zelo profesionalno. Učenci so se izjemno vživeli vsak v svojo vlogo!Petje, ples, igra, scenografija in kostumografija v muzikalu Peter Pan je bila izvedena zelo profesionalno. Učenci so se izjemno vživeli vsak v svojo vlogo!

Mi smo se udeležili uprizoritve muzikala Peter Pan, ki so jo v celoti izvedli učenci, ki obiskujejo ure petja ali igranja na določen glasbeni inštrument v glasbeni šoli v Žalcu. Energija v garderobi pred samo predstavo in tudi na odru je bila izjemno pozitivna. Učenci, predvsem nižjih razredov osnovnih šol, so presenetili svoje starše in sorodnike, ki so v razprodani dvorani potočili tudi kakšno solzico sreče. Muzikal Peter Pan je bil do sedaj v dvorani Glasbene šole Risto savin žalec odigran le dvakrat, obakrat so bile na voljo brezplačne vstopnice. 

Skupno je nastopilo okrog 25 učencev, intenzivne vaje pa so potekale v zadnjih dveh mesecih. 

Učenje petja, igre, ideja o kostumih in sceni ter prevod pesmi, ki so jih prepevali otroci v živo, je delo profesorice Biljane Ivanovič Bibe. Peter Pan pa je le eden izmed treh muzikalov, ki so v letošnjem šolskem letu nastali v glasbeni šoli Žalec. V prihodnjih tednih bo namreč na ogled še muzikal Adamsovi in pa Chichago, za učence in učenke nekoliko višjih razredov osnovne šole. 

Vabljeni k ogledu fotografij, ki so nastale pred predstavo in seveda tudi tistih z odra. V tem prispevku pa si lahko ogledate odlomke in izjave iz zakulisja muzikala Annie, ki je nastal ob zaključku šolskega leta 2013/14. Kar se tiče igralske zasedbe gre v veliki večini za iste učence. 

Besedilo, fotografije in snemanje: Tanja Mojzer
Montaža videa: Maja Ikanović