Peter Pan v Žalcu

22. 5. 2016

V glasbeni šoli Risto Savin Žalec so že tretje leto zapored ob zaključku šolskega leta pripravili posebno predstavo, v kateri učenci pojejo, plešejo in igrajo. Profesorici petja Biljani Ivanović Bibi pa je letos uspelo učence pripraviti za kar tri tovrstne predstave. 

Profesorica petja, sicer pa tudi sopranistka, Biljana Ivanović - Biba, je že tretje leto zapored učence pripravila za izvedbo precej zahtevnega odrskega dela, kjer se poje, pleše in igra. Profesorica petja, sicer pa tudi sopranistka, Biljana Ivanović - Biba, je že tretje leto zapored učence pripravila za izvedbo precej zahtevnega odrskega dela, kjer se poje, pleše in igra. Petje, ples, igra, scenografija in kostumografija v predstavi Peter Pan je bila izvedena zelo profesionalno. Učenci so se izjemno vživeli vsak v svojo vlogo!Petje, ples, igra, scenografija in kostumografija v predstavi Peter Pan je bila izvedena zelo profesionalno. Učenci so se izjemno vživeli vsak v svojo vlogo!

Mi smo se udeležili uprizoritve s plesom, petjem, bogato kostumografijo in scenografijo nabite predstave z naslovom Peter Pan. V celoti so jo izvedli učenci, ki obiskujejo ure petja ali igranja na določen glasbeni inštrument v glasbeni šoli v Žalcu. Energija v garderobi pred samo predstavo in tudi na odru je bila izjemno pozitivna. Učenci, predvsem nižjih razredov osnovnih šol, so presenetili svoje starše in sorodnike, ki so v razprodani dvorani potočili tudi kakšno solzico sreče. Obsežna predstava Peter Pan je bila do sedaj v dvorani Glasbene šole Risto Savin Žalec odigrana le dvakrat, obakrat pa so bile na voljo brezplačne vstopnice. 

Skupno je nastopilo okrog 25 učencev, intenzivne vaje so potekale v zadnjih dveh mesecih. 

Učenje petja, igre, ideja o kostumih in sceni ter prevod pesmi, ki so jih prepevali otroci v živo, je delo profesorice Biljane Ivanovič Bibe. Zgodba je prevedena in prirejena po knjigi Jamesa Mathewa Barrieja, glasbeni vložki pa so bili izbrani samospevi različnih skladateljev, kot sta Brahms in Schubert. Učenci so pesmi skupaj s profesorico predelali in prevedli ter interpretirali po svoje. 

Vabljeni k ogledu fotografij, ki so nastale pred predstavo in seveda tudi tistih z odra. 

Besedilo in fotografije: Tanja Mojzer