NAGRAJUJEMO: Izvod knjige o Tini Maze

30. 3. 2016

Naša smučarka svetovnega kova, Tina Maze, je dobila svojo slikanico, ki govori o njenih prvih začetkih. Nekomu izmed vas poklanjamo izvod te pravljice s Tininim posvetilom in posvetilom avtorja Primoža Suhodolčana. 

Pravljica ima naslov Tina in medvedja moč, njen avtor je Primož Suhodolčan, avtor ilustracij pa Gorazd Vahen. 

Tina Maze je na predstavitvi knjige nekaj izvodov tudi podpisala. Tina Maze je na predstavitvi knjige nekaj izvodov tudi podpisala.

Pravljica opisuje Tinine prve začetke, ko še seveda ni bila svetovna prvakinja, ampak le punčka, ki rada smuča. Knjiga je pri Državni založbi Slovenije izšla ravno danes. Na njeni predstavitvi je bila prisotna tudi Tina Maze, ki je otrokom prebrala kratek odlomek.

Kot vam je morda znano, Tina prihaja iz majhne vasi Črna na Koroškem, iz Koroške pa prihaja tudi otroško-mladinski pisatelj Primož Suhodolčan.

Ilustrator Gorazd Vahen, Tina Maze in avtor pravljice Primož Suhodolčan.Ilustrator Gorazd Vahen, Tina Maze in avtor pravljice Primož Suhodolčan.

V knjigi so opisana prva leta mojega življenja, prve izkušnje s smučanjem. Igra je bila osrednja nota mojega življenja že v otroštvu. Mislim, da smo s knjigo opravili izjemno delo. Občudujem vse umetnike in prav je, da se umetniki združimo. Knjiga pa ponuja bistveno več; lahko da bo le še ena izmed pravljic, sicer pa vsebuje globlji pomen: vztrajnost, moč, željo po uspehu in željo po tem, da vztrajaš pri tem, kar te zanima. 

Smučarka Tina Maze o tem, kaj vsebuje knjiga.

Primož Suhodolčan je prav tako za nekoga izmed vas podpisal slikanico. Primož Suhodolčan je prav tako za nekoga izmed vas podpisal slikanico.

Pravno obvestilo:

Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira, hrani in obdeluje zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov bansi@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu takšnega sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih 5 dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal.

Tanja Mojzer

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.