Ste že poslali velikonočni verz?

16. 4. 2017

Danes je velika noč, nedelja, ko obiskujemo svoje prijatelje, znance in sorodnike in si izmenjavamo "pisanke" oziroma pirhe. Tistih, ki jih ne obiščemo, pa jim zaželimo srečne velikonočne praznike kar po smsu ali voščilnici. Za vas smo izbrskali nekaj idej.

Velika noč je sicer dan v sklopu velikonočnih praznikov, ki vedno pride na nedeljo. Sledi le še velikonočni ponedeljek, ki je praznik in je dela prost dan. Vašim staršem ne bo treba v službo, vam pa ne v vrtec in šolo. 

Vsako leto velikonočni zajček prihiti in otroke z pisankami obdari. Vsaka je drugače pobarvana, vsaka z drugačne ljubezni obarvana. Za vsakega otroka posebej pripravljena, za vsakega otroka posebej obarvana.Vsako leto velikonočni zajček prihiti in otroke z pisankami obdari. Vsaka je drugače pobarvana, vsaka z drugačne ljubezni obarvana. Za vsakega otroka posebej pripravljena, za vsakega otroka posebej obarvana.

Na veliko noč praznujemo Jezusovo vstajenje od mrtvih (na veliki petek so Jezusa Kristusa križali, tretjega dne, torej v nedeljo, pa je vstal od mrtvih). Zato je velika noč  za kristjane praznik veselja in upanja. Verujejo, da je Jezus s svojim vstajenjem premagal telesno in duhovno smrt ter za vse prinesel upanje. To je razlaga velike noči, sicer je pa najzanimivejši del teh praznikov seveda miza, polna velikonočnih dobrot. Po tradiciji so to pirhi, kruh, šunka, hren in potica.

Kot obljubljeno pa sedaj poglejmo nekaj zanimivih velikonočnih verzov. 

Naj šunke, pirhov bo obilo,
to moje je velikonočno voščilo.

Velikonočni zvonovi naj zazvonijo najlepšo praznično pesem in prinesejo radost v srca.
Vesele praznike!

Pisanice že na mizi so, vsaka pobarvana je lepo, naj ti velikonočni prazniki veliko dobrot in veselja prinesejo.Pisanice že na mizi so, vsaka pobarvana je lepo, naj ti velikonočni prazniki veliko dobrot in veselja prinesejo.

Sem mali zajček, in veselo skačem naokrog
s košarico polno dobrot
tudi pri tebi pozvonim in
vesele velikonočne praznike želim!

Skaklja in skaklja,
nekaj veselega,
saj dobro ve, da velika noč je,
da prinaša nam upanje,
pirhov polne košarice,
ko pa ga hočem ujeti,
tale zajček presneti,
zbeži in novim dogodivščinam naproti hiti!

Tanja Mojzer
Vir verzov: verzi.si
Foto: Srdjan Živulovič/BoBo