MOJE TELO: Kje je kalcij?

7. 10. 2017

Naša prehrana mora biti zelo pestra in prav ničesar nam ne sme primanjkovati, saj to pomeni, da nam lahko upade imunski seznam in da lahko zbolimo. Ste že slišali za kalcij? Kje ga najdemo in kakšno vlogo igra v človekem telesu? 

Mleko in vsi mlečni izdelki so znani kot dober vir kalcija. Mleko in vsi mlečni izdelki so znani kot dober vir kalcija.

Kalcij ima pomembno vlogo pri celičnih membranah, posredovanju signalov med celicami, prenosu dražljajev med živčnimi celicami, delovanju mišic in pri strjevanju krvi. Poleg tega je tudi glavni mineral v kosteh in zobeh. 

Skuta, jogurt, vsi siri, kefir in ostali mlečni izdelki, še najbolj pa sveže mleko. Vse to je izvrstno za naše celice, kosti in zobe. Skuta, jogurt, vsi siri, kefir in ostali mlečni izdelki, še najbolj pa sveže mleko. Vse to je izvrstno za naše celice, kosti in zobe.

T. M.
Foto: BoBo

SLONTASTIČEN POZOR!

Že tretjo sezono je tukaj tečaj angleščine samo na Bansijevi spletni strani. Vse do 4. decembra 2017. Vsak ponedeljek nov del. Čas za ogled posameznega dela je natanko en teden. 
6. del (do 30.10. do 7.00 zjutraj)