1. svečka za Srečno hišo!

1. 12. 2015

Srečna hiša je upihnila svoj prvo svečko na torti in v družbi obiskovalcev, ki so seveda otroci in njihovi starši, zaznamovala izjemno uspešno - in predvsem srečno leto delovanja.

Sicer pa je Srečna hiša projekt podjetja Eko knjiga, katerega namen je z družabnimi dogodki in odgovornimi projekti ter dejavnostmi pokazati, kako lahko z lokalnim veseljem spodbudimo globalno srečo. Obiščete lahko različne tematske dejavnosti, vsem je skupno to, da so izobraževalne in da so namenjene seveda vam, dragi otroci. 

Srečno hišo lahko obiščete med tednom od 6. do 22. ure oziroma v času obratovanja kavarne v spodnjih prostorih. Učna pomoč pa je na voljo od 14. do 19. ure.Srečno hišo lahko obiščete med tednom od 6. do 22. ure oziroma v času obratovanja kavarne v spodnjih prostorih. Učna pomoč pa je na voljo od 14. do 19. ure.

Torta ob prvem rojstnem dnevu. Torta ob prvem rojstnem dnevu.

Ustanovitelji Srečne hiše so Alenka Žumbar Klopčič in Matic ter Špela Pošebal. 

Alenka Žumbar Klopčič je sicer tudi pisateljica pravljic in direktorica založbe Eko knjiga. Alenka Žumbar Klopčič je sicer tudi pisateljica pravljic in direktorica založbe Eko knjiga.

Harmonika iz papirja. Harmonika iz papirja.

Plezamo!Plezamo!

Torbice Tasha, ki so prav vse izdelane ročno in so nastale pod spretnimi prsti slovenskih ustvarjalcev. Gre za torbico z dobrim namenom, saj se delni izkupiček od prodaje nameni v sklad Modri svet za mlade. In kaj je to Modri svet? Gre za projekt, ki poteka v obliki različnih natečajev in akcij, njegov namen pa je mladim omogočiti delovne izkušnje, praktična znanja in jih spodbuja, da postanejo del delovne ekipe. Torbice Tasha, ki so prav vse izdelane ročno in so nastale pod spretnimi prsti slovenskih ustvarjalcev. Gre za torbico z dobrim namenom, saj se delni izkupiček od prodaje nameni v sklad Modri svet za mlade. In kaj je to Modri svet? Gre za projekt, ki poteka v obliki različnih natečajev in akcij, njegov namen pa je mladim omogočiti delovne izkušnje, praktična znanja in jih spodbuja, da postanejo del delovne ekipe.

Igralni kotiček!Igralni kotiček!

 Glasbenice, članice narodno-zabavnega ansambla Skrivnost. Glasbenice, članice narodno-zabavnega ansambla Skrivnost.

Delavnice - katera harmonika bo "zaigrala" najglasneje?  Delavnice - katera harmonika bo "zaigrala" najglasneje?

Učilnico krasijo fotografije popotnika Toma Križnarja. Učilnico krasijo fotografije popotnika Toma Križnarja.

Ena izmed dejavnosti, ki redno poteka v Srečni hiši, je dobrodelnost. V njej se zbirajo papir, pa tudi oblačila in hrana za socialno ogrožene družine iz Domžal in okolice, pa tudi širše po svetu. Ena izmed dejavnosti, ki redno poteka v Srečni hiši, je dobrodelnost. V njej se zbirajo papir, pa tudi oblačila in hrana za socialno ogrožene družine iz Domžal in okolice, pa tudi širše po svetu.

Ptičje krmilnice izpod spretnih prstkov ustvarjalke Barbare Mihelič.Ptičje krmilnice izpod spretnih prstkov ustvarjalke Barbare Mihelič.

Zvezki.Zvezki.

Plezalna stena le redko miruje, saj so otroci veliki ljubitelji plezanja. Plezalna stena le redko miruje, saj so otroci veliki ljubitelji plezanja.

ART trgovinica z izdelki domačih ustvarjalcev in rokodelcev, pri čemer gre čisto od vsakega prodanega izdelka najmanj deset odstotkov zneska v dobrodelne namene – v največji meri neposredno socialno ogroženim otrokom prek Centra za socialno delo Domžale. ART trgovinica z izdelki domačih ustvarjalcev in rokodelcev, pri čemer gre čisto od vsakega prodanega izdelka najmanj deset odstotkov zneska v dobrodelne namene – v največji meri neposredno socialno ogroženim otrokom prek Centra za socialno delo Domžale.

Pisateljica Irma Jančar, ki je napisala pravljico Zmajček Pometajček. Gre za zgodbo o zmajčku, ki predstavi poklic smetarja in odnos do hrane. Zmajček pomaga smetarjem pri njihovem izredno pomembnem delu, vsem nam pa tudi potrka na vest, da hrane ne smemo metati proč. Pisateljica Irma Jančar, ki je napisala pravljico Zmajček Pometajček. Gre za zgodbo o zmajčku, ki predstavi poklic smetarja in odnos do hrane. Zmajček pomaga smetarjem pri njihovem izredno pomembnem delu, vsem nam pa tudi potrka na vest, da hrane ne smemo metati proč.

Zmajček Pometajček je zelo ljubka in poučna ekološka pravljica. Zmajček Pometajček je zelo ljubka in poučna ekološka pravljica.

Mmmm .... torta! Še pred njo pa pesem Vse najboljše, Srečna hiša! Mmmm .... torta! Še pred njo pa pesem Vse najboljše, Srečna hiša!

Umetnij ne manjka. Umetnij ne manjka.

Igramo se!Igramo se!

Dejavnosti v Srečni hiši potekajo skozi vse leto. Spremljajte njihovo spletno stran in preverite tematiko dogodkov. Že 5. decembra lahko od 10. do 12. ure okrašujete novoletno smrečico. 12. decembra bo potekala delavnica pletenja košar, 17. decembra pa se lahko preizkusite v izdelovanju novoletnih svečnikov. V petek, 18. decembra, pa bo predstavitev slikanice Velika gozdna pustolovščina. Dejavnosti v Srečni hiši potekajo skozi vse leto. Spremljajte njihovo spletno stran in preverite tematiko dogodkov. Že 5. decembra lahko od 10. do 12. ure okrašujete novoletno smrečico. 12. decembra bo potekala delavnica pletenja košar, 17. decembra pa se lahko preizkusite v izdelovanju novoletnih svečnikov. V petek, 18. decembra, pa bo predstavitev slikanice Velika gozdna pustolovščina.

Lesena hiška, ki je najbolj oblegana v toplih dneh. Stoji pred Srečno hišo. Lesena hiška, ki je najbolj oblegana v toplih dneh. Stoji pred Srečno hišo.

 Tanja Mojzer

SLONTASTIČEN POZOR!

Ste se kdaj spraševali, kakšno je delo televizijskega kamermana?

Odgovor najdete v tem prispevku.