Živali nikoli ne mučimo!

16. 7. 2017

Poletje je čas, ko na plaži ali v morski vodi vidimo ali ujamemo v svoje roke kakšno žival. A pozor: nikoli se s temi živalmi ne igramo tako, da bi jih mučili ali celo ubili. 

Zagotovo ste že kdaj na plaži videli kakšno rakovico, rakca, majhno ribico, školjke, polžke, tudi galeba, čebele, ose, čmrlje, morsko zvezdo, morskega konjička, ježka in seveda kopico vseh drugih morskih živali.

Rakovico lahko opazujete, nikakor pa ji ne smete storiti nič hudega. Rakovico lahko opazujete, nikakor pa ji ne smete storiti nič hudega.

Rakovice so sploh takšne, da se rade sprehajajo po plaži. Kaj storite, ko vidite te živali? Jih ujamete v svoj lonček? Ali se celo igrate z njimi, jih posipavate s peskom ali pa morda "božate" s kamnom? Naj vam povemo, da NIKAR! 

Živalce lahko opazujete, jim morda sledite in se zabavate ob tem, kaj počnejo, kam lezejo, nikakor pa jih ne smete ogrožati, kakor koli mučiti ali celo ubiti. To so morske oziroma sredozemske živali, ki predstavljajo del obmorskega sveta in so tudi del morske prehranjevalne verige drugih živali. 

Vi jih le pridno opazujte, se kaj od njih naučite, lahko jih pa tudi fotografirate ali narišite. Svojo umetnijo pa nam lahko pošljete na naš naslov, ki je še vedno bansi@rtvslo.si.

Morski konjiček.Morski konjiček.

Morski ježek. Morski ježek.

Uživajte na počitnicah in previdno na vročem soncu. Ne pozabite na zaščitno kremo in piti veliko vode. 

Tanja Mojzer
Foto: BoBo.