Če se vsi držimo rutine, so otroci pridni

26. 6. 2015

Nekateri starši se precej težko ločujejo od otrok. Posledično se tudi otroci težje "opogumijo", da bi se ločili od staršev. Da bo čas ločitve čim prijetnejši, je psihologinja Mia Bone za Bansi.si pripravila nekaj namigov za starše, ki bi jih lahko strnili v eno besedo: rutina, rutina, rutina!

Za otrokovo dozorevanje, odraščanje in pridobivanje samozavesti je ločevanje od staršev nujno. Koristno je, da je otrok pravilno pripravljen za ločitev od staršev in jo sprejme kot nekaj normalnega in običajnega. Kako otroka naučiti oziroma navaditi na ločitev od staršev, smo vprašali psihiatrinjo mag. Mio Bone, sicer avtorico priročnika Zdravilne zgodbice. 

Terapevtsko delo psihologinje Mie Bone je usmerjeno v učinkovite vedenjske in vzgojne pristope, s katerimi hitro in uspešno pomaga pri odpravljanju različnih vedenjskih težav malčkov in otrok. Terapevtsko delo psihologinje Mie Bone je usmerjeno v učinkovite vedenjske in vzgojne pristope, s katerimi hitro in uspešno pomaga pri odpravljanju različnih vedenjskih težav malčkov in otrok.