Stiske otrok so povezane s težavami staršev

1. 6. 2015

Velik del adolescentove stiske je tesno povezan in pogojevan s težavami staršev, ki potrebujejo svetovanje glede komunikacije v partnerskem odnosu, pravi v intervjuju za Bansi.si družinska terapevtka Mojca Vatovec, vodja svetovalnic Centra za psihološko svetovanje Posvet.

Center omogoča staršem brezplačna svetovanja v skupinah, saj so delavnice del projekta Moč, ki ga je  financiral norveški finančni mehanizem v obdobju 2009-2014. V okviru projekta deluje devet psiholoških svetovalnic - že obstoječe v Ljubljani, Celju in Kranju ter nove v Slovenj Gradcu, Postojni, Laškem, Sevnici, Novi Gorici in Murski Soboti. Nov cikel brezplačnih delavnic se bo začel septembra. Kakšne težave so najpogostejše in kako jim strokovnjaki pomagajo, pa v naslednjem intervjuju z Mojco Vatovec.

V centru Posvet svetujejo nefunkcionalnim družinam, kjer navadno težave najprej reflektira mladostnik z neprimernim vedenjem.V centru Posvet svetujejo nefunkcionalnim družinam, kjer navadno težave najprej reflektira mladostnik z neprimernim vedenjem.

Družinska terapevtka Mojca Vatovec je vodja svetovalnic Centra za psihološko svetovanje Posvet.Družinska terapevtka Mojca Vatovec je vodja svetovalnic Centra za psihološko svetovanje Posvet.

 Foto: freedighitalphoto.net, S. B. L. 

 Saša Banjanac Lubej