S čim presenetiti mamico?

25. 3. 2015

Mamice lahko presenetite prav vsak dan, še posebej pa seveda na materinski dan. Na Osnovni šoli Prežihovega Voranca v Ljubljani je bila dan pred materinskim dnevom razstavljena posebna stojnica unikatnih in praktičnih izdelkov.

Izdelke iz volne (broške oziroma lasne sponke) ter glinene podstavke za sladkorčke, sta v avli šole po simbolni ceni prodajali Junior ambasadorki Unicefa, sestrici Katarina in Rebecca, ki sicer tudi obiskujeta OŠ Prežihovega Voranca v Ljubljani. 

Mnogi učenci iz šole so si njune ročno izdelke ogledali in se tudi odločili, da jih poklonijo svojim mamicam. Stojnico je obiskal tudi Tomaž Bergoč, izvršni direktor Slovenske fundacije za Unicef.

Vabljeni k ogledu videoposnetka, v katerem vam bosta Katarina in Rebecca povedali, kje sta dobili idejo za izdelavo izdelkov. Sara, učenka OŠ Prežihovega Voranca, je pripravila nekaj koristnih informacij o Unicefu, mimoidoče učence pa smo vprašali, kako so v preteklih letih že presenetili svojo mamico in kako jo bodo letos. 

 Učenci OŠ Prežihovega Voranca.Učenci OŠ Prežihovega Voranca.

Ročno izdelane broške in lasne sponke iz volne. Ročno izdelane broške in lasne sponke iz volne.

Tomaž Bergoč, izvršni direktor Slovenske fundacije za Unicef.Tomaž Bergoč, izvršni direktor Slovenske fundacije za Unicef.

Junior ambasadorki Unicefa, sestrici Rebecca in Katarina Agius Jager. Junior ambasadorki Unicefa, sestrici Rebecca in Katarina Agius Jager.

Učenci OŠ Prežihovega Voranca, ki so spregovorili pred našo kamero. Učenci OŠ Prežihovega Voranca, ki so spregovorili pred našo kamero.

Ročno izdelani izdelki za mamice. Ročno izdelani izdelki za mamice.

Stojnica je bila razstavljena v avli šole, tik pred vhodom. Stojnica je bila razstavljena v avli šole, tik pred vhodom.

Besedilo, fotografije in video: Tanja Mojzer
Montaža videa: Maja Ikanović.