Čudo je ugledalo luč sveta!

29. 1. 2015

Vas zanima, kaj je to Čudo? Če vas zanima, morate prebrati novico do konca. 

Čudo je naslov izjemno uspešnega mladinskega romana, namenjenega otrokom zadnje triade osnovne šole. V slovenščino je knjigo prevedel znan slovenski prevajalec, izjemen ljubitelj knjig in sploh vse književnosti ter komik, Boštjan Gorenc - Pižama. 

Roman Čudo je namenjen otrokom zadnje triade osnovne šole. Roman Čudo je namenjen otrokom zadnje triade osnovne šole.

Predstavitev, ki bo potekala kot sproščena brezplačna čajanka, obarvana z obilico humorja, bo v soboto, 31. januarja, ob 17.30 v Srečni hiši v Domžalah. 

Naj povemo, da gre za knjigo, ki že od izida oziroma približno dve leti zaseda mesto najbolj brane knjige v ZDA, in sicer na lestvici mladinskih uspešnic New York Timesa. Je tudi prejemnica številnih nagrad za kakovostno mladinsko književnost. In zdaj je čas, da jo spozna še slovensko občinstvo. 

Druženju s Pižamo bo sledila še slikovita in jedrnata predstavitev reportažne knjige Od Lizbone do Montreala in San Diega – z dobrim namenom. Z dobrim namenom pa zato, ker bo celoten izkupiček od prodaje knjige namenjen trem mladostnikom v rejništvu, ki bodo na pobudo njihove socialne delavke dobili moped. Najstarejšemu bo omogočeno tudi opravljanje izpita zanj. S tem bo trem bratom olajšano vsakodnevno premagovanje precej velike razdalje med šolo in domom. 

Avtorica zbirke pravljic Deset ekozgodbic za lahko noč, Irma, Jančar, med pripovedovanjem pravljic v Srečni hiši. Avtorica zbirke pravljic Deset ekozgodbic za lahko noč, Irma, Jančar, med pripovedovanjem pravljic v Srečni hiši.

Tudi sicer so sobote v Srečni hiši rezervirane za predstavitev knjig. Naj samo spomnimo, prejšnjo soboto se je v njej odvijala predstavitev otroške zbirke pravljic z naslovom Deset ekozgodbic za lahko noč, avtorice Irme Jančar. Premierno je bila obiskovalcem predstavljena tudi nova razstava ilustracij »za dober namen«. 

V srečni hiši so na voljo tudi igrala, tako da je poskrbljeno prav za vse. 

T. M.

Foto: Srečna Hiša Press

SLONTASTIČEN POZOR!

Ste se kdaj spraševali, kakšno je delo televizijskega kamermana?

Odgovor najdete v tem prispevku.