Danes poteka 15. srednjeveški dan!

4. 10. 2014

Sobota, 4. oktobra, je rezervirana za že 15. srednjeveški dan v Ljubljani, ki je namenjen vsem generacijam. Preverite pester program.

Dogajanje bo pestro ves dan. Na Križevniški ulici in Trgu francoske revolucije ter okolici ne bo manjkalo mečevanja, postavitev viteškega tabora in družabnih iger.

PS Celestina plesno društvo Imani, Brežice.PS Celestina plesno društvo Imani, Brežice.

Dogajalo se bo ob spremljavi glasbe in plesa. Srednjeveški plemiči, dame, vitezi in metalci zastav v kostumih bodo tudi letos pritegnili veliko pozornosti, vsi, željni potovanja v preteklost, ste vabljeni, da se jim pridružite.

Nastopilo bo več kot 200 nastopajočih, poleg zanimivega celodnevnega dogajanja na lokacijah Križevniške ulice in Trga francoske revolucije pa se bo srednjeveški sprevod kar dvakrat podal tudi na pot po središču Ljubljane - s Križevniške ulice po Bregu čez Čevljarski most do magistrata in Tromostovja ter čez Prešernov in Kongresni trg nazaj do Križevniške ulice.

Več o zanimivem programu tridnevnega dogajanja, ki poteka že od 2. oktobra, si lahko preberete na spletni strani Mini teatra.

Srednjeveški dan ter Festival srednjeveške in renesančne glasbe je pripravil Mini teater ob pomoči Turizma Ljubljana in Mestne občine Ljubljana. 

15. Srednjeveški dan v Ljubljani ter Festival srednjeveške in renesančne glasbe.15. Srednjeveški dan v Ljubljani ter Festival srednjeveške in renesančne glasbe.

Vsi dogodki srednjeveškega dne so za obiskovalce brezplačni. Ob morebitnem slabem vremenu si pridržujejo pravico do spremembe programa. Cena vstopnice za posamezen koncert Festivala srednjeveške in renesančne glasbe je 10 evrov.

Markus M.Markus M.

Srednjeveška tržnica.Srednjeveška tržnica.

Foto: Primož Bregar in Janina Žagar (Mini teater)

SLONTASTIČEN POZOR!

Predenje - zanimiv pojav pri mačkah. Spoznajmo ga podrobneje.