Poklanjamo 4 dvojezične pravljice!

25. 9. 2014

Na Bansijevi spletni strani imamo priložnost pokloniti še eno izvrstno, sveže izdano pravljico. Gre za dvojezično pravljico avtorja Esada Babačića z naslovom Kiti plavajo počasi. Vabljeni pa tudi na predstavitev te knjige, ki bo 27. septembra v Mestni galeriji v Ljubljani. 

Knjiga je napisana vzporedno v slovenskem in angleškem jeziku. Namenjena je učencem prve triade osnovne šole, ki že poznajo nekaj angleških besed, še več pa jih lahko spoznajo ravno ob branju takšne slikanice. Njen avtor je Esad Babačić, ki sicer piše tudi za odrasle. Več o njem in njegovih prejšnjih knjigah si preberite na njegovi uradni spletni strani. Na tej strani je knjige mogoče tudi kupiti, sploh pa pravkar izdano Kiti plavajo počasi, ki je ni mogoče dobiti v nobeni knjigarni. 

Knjigo Kiti plavajo počasi smo podrobneje predstavili v rubriki Berem. 

 
Z avtorjem Esadom Babačićem smo opravili tudi kratek intervju. Vabljeni k branju.

Zakaj ste se odločili, da tokrat napišete knjigo za otroke, kako je nastajala, od kod ideja?

Vedno bolj ugotavljam, da prav nič v naših življenjih ni priplavalo po naključju, kar velja tudi za kite, ki se že nekaj let pretakajo v moji literaturi. Že pred leti sem izdal pesniško zbirko Kiti se ne napihujejo in tudi pozneje se je v moji beležki pojavilo kar nekaj pesmic, v katerih so plavali oni. Sama pravljica ni namenjena izključno otrokom, prej bi dejal, da je bolj družinska. Ideje priplavajo in nikdar ne veš, kakšne bodo. V tem je ves čar.

Zakaj je dvojezična?

Ker pomaga pri učenju obeh jezikov. In takšen način vpijanja jezika je gotovo najprimernejši. 

Kakšna je vaša izkušnja pisanja za otroke? Kako je drugačna od pisanja za odrasle?

Glede na to, da je to moje prvo resno delo za otroke, moram priznati, da se še učim plavati. In ravno ta pripravljenost, vedno znova se učiti in na novo odkrivati otroka v sebi, je predpogoj za ustvarjanje. In to ne velja samo za otroško in mladinsko literaturo. Obstaja srečna dežela, v kateri živijo le otroci. In seveda tisti, ki jih lahko slišijo. Iz sveta odraslih se je težko vrniti tja, zato je pisanje precejšen privilegij.

Še povabilo na predstavitev knjige

Podrobneje lahko spoznate avtorja knjige na dogodku, ki bo potekal v soboto, 27. septembra, ob 11. uri v Mestni galeriji v Ljubljani. Vabljene so vse družine, avtorja Esada Babačića boste lahko v živo vprašali, kar koli želite. 

Hkrati bo potekala tudi delavnica za otroke z naslovom "Plavajmo, pobarvajmo in narišimo kita". Namenjena je staršem in otrokom. 

In zdaj k nagradnemu vprašanju

Kot rečeno, bomo poklonili kar štiri izvode dvojezične pravljice za vso družino z naslovom Kiti plavajo počasi/Whales swim slowly. Vse, kar je treba storiti, da jo morda prejmete v vaš poštni nabiralnik, je ustvariti umetnijo, ki je kakor koli povezana s kiti ali kakšno drugo morsko živaljo.

T. M.
Foto: Slikanica Kiti plavajo počasi

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.