Čarovničke iz OŠ Dravlje

8. 11. 2018

Na OŠ Dravlje so bili pred jesenskimi počitnicami precej čarovniško razpoloženi. Poglejte, kakšno zabavo so priredili v času podaljšanega bivanja. 

Petek je čarovniški dan. Zato smo se sestale male in velike čarovnice, da bi zaplesale v jesenske počitnice. Ker se na vsaki zabavi spodobi kaj pojesti in popiti, smo se do sitega najedle sladkih dobrot in se napile čarovniškega napitka. Nato smo se igrale različne igre, kjer smo morale osvojiti čarovniški klobuk. Nekaterim čarovnicam je strašansko dobro šlo od rok. Kmalu smo povabile na zabavo še velikane, čarovnike in škrate, da smo se pomerili v zanimivi interakcijski igri. To je bilo smeha! Na koncu nam je glavna čarovnica Ansev prebrala še slikanico o svoji prijateljici, Čarovnici Cilki, ki peče torto. Zanimivo: da bi spekla torto, ni uporabila čarobne paličice! Le svoj trud in voljo! Spoznale smo, da kroži o nas kar nekaj zanimivih zgodbic in pravljic, ki jih otroci radi berejo. Recimo. Zafuclana prejica, Coprnica Zofka, Coprniški muc, Čarovnica Čirimbara, Janko in Metka, Sneguljčica in sedem palčkov, Čarovnice, Mala čarovnica Lili itd.

Čarovnice iz 3. b smo zares oživele na petkovih ustvarjalnicah, kjer so nas učenci izdelali iz različnega naravnega in odpadnega materiala. Le poglejte, kako lepo smo se postavile v krog. Po strašni zabavi smo odletele vsaka na svoj konec, do naslednjega leta, ko pridemo spet naokrog.

Čarovničke iz 3.b OPB OŠ Dravlje z učiteljico Vesno Farkaš

Čarovničke - poglejte, koliko jih je!Čarovničke - poglejte, koliko jih je!

Huhu; kdo se me boji? Huhu; kdo se me boji?

Na čarovniški zabavi seveda ne sme manjkati čarovniške pravljice. Na čarovniški zabavi seveda ne sme manjkati čarovniške pravljice.

Čarovniške dobrote. Čarovniške dobrote.

Čarovniška miza s samimi dobrotami. Čarovniška miza s samimi dobrotami.

Čarovniški ples. Čarovniški ples.

In seveda - čarovniški portreti. In seveda - čarovniški portreti.

Kaj bodo pa čarovniki zakuhali? Kaj bodo pa čarovniki zakuhali?

Skrivnosten čarovniški sestanek. Skrivnosten čarovniški sestanek.

Igrarije. Igrarije.

Pri čarovnikih in čarovnicah ni nikoli dolgčas. Pri čarovnikih in čarovnicah ni nikoli dolgčas.

Zelen čarovniški portret. Zelen čarovniški portret.

Najlepša hvala učencem iz Oš Dravlje. 

T. M.

Foto: Čarovničke iz 3.b OPB OŠ Dravlje z učiteljico Vesno Farkaš

SLONTASTIČEN POZOR!

Ste se kdaj spraševali, kako v mlekarni naredijo kefir? 

Mi smo vse to raziskali.