Smučarji obiskali Debeli rtič

10. 8. 2018

V okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh bo tudi letos do konca počitnic morje videlo 500 otrok iz socialno ogroženih družin. Tisti, ki letujejo te dni, pa so bili deležni prav posebnega obiska - obiskali so jih nekateri naši alpski smučarji.

Otroci so se imeli priložnost udeležiti smučarsko obarvanih Iger brez meja in uživati v družbi naših slavnih smučarjev. Nasmehov otrok, ki se vsako leto pojavijo v okviru dobrodelnega projekta, tudi tokrat ni bilo konca.

Še več informacij o projektu Pričarajmo nasmeh, si lahko preberete v tem prispevku. 

Smučarji imajo poleti nekoliko bolj sproščen urnik in so se z veseljem udeležili povabila na morje - v Mladinsko zdravilišče in kopališče Debeli rtič.Smučarji imajo poleti nekoliko bolj sproščen urnik in so se z veseljem udeležili povabila na morje - v Mladinsko zdravilišče in kopališče Debeli rtič.

Pancerji poleti - zakaj pa ne? Tudi smučarji morajo trenirati vse leto, ne le pozimi. Pancerji poleti - zakaj pa ne? Tudi smučarji morajo trenirati vse leto, ne le pozimi.

Kopanje, ustvarjalne delavnice, učenje plavanja, nogometa in plesa, zabava z glasbo in karaokami ter nepozabni izlet z ladjico so še druge aktivnosti, ki jih je čez teden na Debelem rtiču nabito polno.

V 16 letih projekta se bo tako število otrok, ki se bodo udeležili nepozabnega letovanja, povzpelo na 8.100. Tako je najdlje trajajoči tovrstni družbenoodgovorni projekt pričaral marsikateri nasmeh na lica otrok iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. V 16 letih projekta se bo tako število otrok, ki se bodo udeležili nepozabnega letovanja, povzpelo na 8.100. Tako je najdlje trajajoči tovrstni družbenoodgovorni projekt pričaral marsikateri nasmeh na lica otrok iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. 

Zlati sponzor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc, družba Tuš, letovanje omogoča skupaj s partnerjem Rdečim križem Slovenije, ki vsako leto izbere otroke na podlagi objektivnih parametrov s pomočjo Centrov za socialno delo, socialnih služb na osnovnih šolah ter Območnih združenj Rdečega križa Slovenije. Družbenoodgovorne aktivnosti so namreč v Skupini Tuš stalnica od same ustanovitve družbe, pri čemer se izrazito usmerjajo v pomoč otrokom in oblikovanje aktivnosti za kakovostno preživljanje šolskega ali prostega časa.Zlati sponzor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc, družba Tuš, letovanje omogoča skupaj s partnerjem Rdečim križem Slovenije, ki vsako leto izbere otroke na podlagi objektivnih parametrov s pomočjo Centrov za socialno delo, socialnih služb na osnovnih šolah ter Območnih združenj Rdečega križa Slovenije. Družbenoodgovorne aktivnosti so namreč v Skupini Tuš stalnica od same ustanovitve družbe, pri čemer se izrazito usmerjajo v pomoč otrokom in oblikovanje aktivnosti za kakovostno preživljanje šolskega ali prostega časa.

Lesene smučke na žgočem sončku. Sneg si predstavljamo le v domišljiji. Lesene smučke na žgočem sončku. Sneg si predstavljamo le v domišljiji.

Obvezno rokovanje z znanimi slovenskimi smučarji. Obvezno rokovanje z znanimi slovenskimi smučarji.

Poglejte ga - snežaka. In ne, ni se stopil na visokih temperaturah. Je pridno opazoval vse vragolije otrok in si predstavljal, da smo sredi zime. Poglejte ga - snežaka. In ne, ni se stopil na visokih temperaturah. Je pridno opazoval vse vragolije otrok in si predstavljal, da smo sredi zime.

Slalom v kratkih hlačah in z zavezanimi očmi. Slalom v kratkih hlačah in z zavezanimi očmi.

Hop, hop - lepo prevoziti vse ovinke. Hop, hop - lepo prevoziti vse ovinke.

Igre brez meja so izjemno priljubljene pri vseh generacijah, seveda pa se otroci na počitnicah na morju ob njih zabavajo še toliko bolj. Igre brez meja so izjemno priljubljene pri vseh generacijah, seveda pa se otroci na počitnicah na morju ob njih zabavajo še toliko bolj.

Skupinska fotografija vseh 100 otrok, ki letujejo ta teden na Debelem rtiču, z gosti - znanimi slovenskimi smučarji ter seveda nepogrešljivim snežakom. Skupinska fotografija vseh 100 otrok, ki letujejo ta teden na Debelem rtiču, z gosti - znanimi slovenskimi smučarji ter seveda nepogrešljivim snežakom.

T. M.
Foto: Projekt pričarajmo nasmeh

SLONTASTIČEN POZOR!

Ste se kdaj spraševali, kakšno je delo televizijskega kamermana?

Odgovor najdete v tem prispevku.